fbpx
У Міноборони США заявили, що росіяни не знищили жодного HIMARS в Україні

У Міноборони США заявили, що росіяни не знищили жодного HIMARS в Україні

M142 HIMARS Артилерія Війна з Росією Військова допомога ЗСУ Світ США Україна Україна-США

Окупаційні війська Росії не знищили жодноЇ ракетної пускової установки HIMARS в Україні.

Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, йдеться на сайті Міністерства оборони США.

“Наразі HIMARS, які ми Україні надали – і ми не єдина країна, між іншим інші країни також надають далекобійні системи. Велика Британія, наприклад, та деякі інші країни передають реактивну артилерію дальньої дії”, – зазначив генерал.

Він наголосив, що на сьогоднішній день ці ракетні артилерійські системи не знищені росіянами.

За словами Міллі, сьогодні українці ефективно застосовують HIMARS, завдаючи ударів по російським командним пунктам, ворожим логістичним мережам, їхній польовій артилерії поблизу оборонних об’єктів та багатьох інших цілей.

Робота системи HIMARS, липень 2022 Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Ці удари Збройних Сил України, постійно знижують здатність Росії забезпечувати постачання всього необхідного своїм війська, командувати та контролювати свої сили та вести незаконну агресивну війну.

За словами Міллі, той факт, що українці змогли швидко розгорнути системи HIMARS, говорить про їхнє вміння, винахідливість, артилерійські здібності та рішучість і волю до бою.

Збройні Сили України найближчим часом матимуть загалом вже 16 американських М142 HIMARS.

Окрім того, Україна вже отримала певну кількість схожих систем – M270 на гусеничному шасі.

Сполучені Штати також зобов’язалися направити більше боєприпасів для РСЗВ, боєприпасів для артилерії з точним наведенням, тактичних транспортних засобів та іншої необхідної підтримки.

Високомобільна артилерійська ракетна система M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), як шасі використовує 6-колісну тактичну вантажівку M1140 FMTV.

Мобільна пускову установку можна використовувати, як реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) з боєприпасами різної дальності та як оперативно-тактичний ракетний комплекс.

M142 HIMARS Артилерія Війна з Росією Військова допомога ЗСУ Світ США Україна Україна-США