fbpx
У Новомосковську відкрили меморіал загиблим воїнам АТО/ООС

У Новомосковську відкрили меморіал загиблим воїнам АТО/ООС

Дніпропетровщина Пам'ять Російська агресія Україна

У місті Новомосковськ, що на Дніпропетровщині, відкрили меморіал загиблим у російсько-українській війні воїнам родом з цього краю.

Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської єпархії православної церкви України.

Меморіал постав завдяки президента МБФ «Солідарність» Олександра Володимировича Петровського, міського голови м. Новомосковська Сергія Рєзніка, громадських організацій «Родина Героя» та «Прометей».

Учасники заходу поклали квіти до меморіалу загиблим землякам, імена 53-х героїв тепер навічно викарбувані на пам’ятних дошках довкола монумента українському воїну.

«Це знакова подія не лише для Новомосковську, але й для усієї області. Це доказ того, що пам’ять невмируща. Найкращі сини України, не шкодуючи свого власного життя, пішли захищати кордони нашої держави. Ми переконані, що кожен з нас на своєму місці повинен зробити все для того, щоб наша Україна стала сильнішою, самодостатньою, взірцем не лише для країн Європи, а й для всього світу», – написали у пресрелізі.

На урочистостях присутні містяни та військові хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, що загинули у російсько-українській війні.

«…вони довели просту життєву мудрість: жити треба по совісті і з любов’ю до своєї рідної України, яку не побороти і не поставити на коліна жодним зовнішнім агресорам», – написали про загиблих.

Дніпропетровщина Пам'ять Російська агресія Україна