fbpx
У Польщі створили консорціум для постачання танків K2PL 

У Польщі створили консорціум для постачання танків K2PL 

Hyundai Rotem K2 Black Panther PGZ Бронетехніка Європа ОПК Південна Корея (Республіка Корея) Польща Світ Сусіди Танк

Польська державна компанія Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) і південнокорейська Hyundai Rotem створили консорціум

Основне призначення цього об’єднання полягає у постачанні армії Польщі основних бойових танків K2PL та супутнього обладнання.

Про створення консорціуму повідомили у п’ятницю, 31 березня.

Контракти підписали в присутності віце-прем’єр-міністра, міністра національної оборони Польщі Маріуша Блащака в навчальному центрі сухопутних військ.

“Створення консорціуму було необхідним для подальших переговорів з Агентством озброєнь щодо постачання танків K2PL для польської армії, які будуть створені в результаті польсько-корейської промислової співпраці”, – йдеться у повідомленні пресслужби PGZ.

Договір про консорціум – це продовження нинішніх домовленостей. До цього, у лютому, була підписана промислова угода, у якій виклали основні напрямки співпраці щодо виробництва танків K2PL.

Зазначають, що для підприємств, які входять до групи Polska Grupa Zbrojeniowa і беруть участь у реалізації танкової програми, це можливість використовувати свої компетенції в різних сферах.

Окрім самих танків, це стосується також співпраці у розробці нових платформ на шасі K2PL, спираючись на потенціал польських науково-дослідних центрів.

Також одним з найважливіших напрямків польсько-корейської співпраці стала технічна підтримка нового озброєння, придбаного армією Польщі за контрактами у південнокорейських виробників.

Танкова угода передбачає поставку збройним силам Польщі 180 танків K2 протягом 2022-2025 років. Вартість контракту – 3,4 млрд доларів.

Загалом рамкова угода щодо співпраці Польщі та Південної Кореї передбачає закупівлю 648 САУ K9 Thunder та 980 танків K2. Першу партію техніки виготовили через 2 місяці після підписання угоди на закупівлю.

K2 Black Panther для Польщі, 19 жовтня 2022, Чангвон, Південа Корея Фото: Korea Defense Blog

K2 Black Panther — південнокорейський основний бойовий танк. Бойова машина була розроблена південнокорейським Агентством з оборонних розробок і компанією Hyundai Rotem. Танк озброєний 120 мм L55 гладкоствольною гарматою. Боєкомплект першої черги (7 пострілів) розміщений в механізмі заряджання типу «стрічковий конвеєр», який забезпечує швидкострільність 20 пострілів на хвилину.

Hyundai Rotem K2 Black Panther PGZ Бронетехніка Європа ОПК Південна Корея (Республіка Корея) Польща Світ Сусіди Танк