fbpx
У повітряному просторі Південної Кореї виявили безпілотники з КНДР

У повітряному просторі Південної Кореї виявили безпілотники з КНДР

Азія БпА (Безпілотні апарати) Корейський півострів Південна Корея (Республіка Корея) Північна Корея (КНДР) Світ

Кілька північнокорейських безпілотників сьогодні зайшли в повітряний простір Південної Кореї.

Про це повідомляє Yonhap.

Для перехоплення дронів була піднята бойова авіація.

За словами офіційного представника Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, о 10:25 за місцевим часом військові виявили у повітрі численні «неопізнані об’єкти», імовірно, безпілотні літальні апарати, у прикордонних районах провінції Кьонгі.

Безпілотники перетнули військову демаркаційну лінію, що розділяє дві Кореї, і були помічені в районах Кімпо, на острові Ганхва та Паджу, що призвело до тимчасового призупинення цивільних рейсів з місцевих аеропортів.

На перехоплення безпілотників з КНДР у повітря були підняті винищувачі, ударні вертольоти та інші бойові літаки збройних сил Республіки Корея.

Це перше зафіксоване вторгнення північнокорейських безпілотних літальних апаратів у повітряний простір Південної Кореї з 2017 року.

Під час операції з перехоплення дронів південнокорейські військові також задіяли легкий турбогвинтовий штурмовик КА-1, але з невідомої причини він зазнав аварії на північному сході країни.

Повідомляється, що літак впав на землю в окрузі Хвенсон, приблизно за 140 кілометрів на схід від Сеула, об 11:43 годині за місцевим часом після зльоту з авіабази в сусідньому місті Вонджу.

Обидва пілоти вижили, вони були доправлені до найближчої лікарні.

Легкий штурмовик КА-1 розроблений компанією Korea Aerospace Industries (KAI) на основі одномоторного навчально-тренувального літака KT-1.

На літаку передбачені чотири підкрильові балочні тримачі, на яких можливо розміщувати різне авіаційне озброєння.

Азія БпА (Безпілотні апарати) Корейський півострів Південна Корея (Республіка Корея) Північна Корея (КНДР) Світ