fbpx
У Росії представили проєкт універсального морського корабля

У Росії представили проєкт універсального морського корабля

Авіаносці Росія Світ Суднобудування Сусіди Флот

У Росії представили проєкт універсального морського корабля (УМК), який розробило «Невское проектно-конструкторское бюро».

Про це пише ТАСС.

Універсальний морський корабель розробки конструкторського бюро зі складу «Объединенной судостроительной корпорации» отримав шифр «Варан».

Публікація матеріалу присвячена 90 річному ювілею підприємства «Невское проектно-конструкторское бюро».

УМК «Варан» представляє собою авіанесучий комплекс, що за заявами має високу ступінь автоматизації та можливістю застосування роботизованих комплексів.

На його борту може розміщуватися 24 багатоцільові літаки, шість гелікоптерів та до 20 безпілотних літальних апаратів.

Водотоннажність корабля складає близько 45 тисяч тонн, довжина – біля 250 метрів, ширина – 65 метрів, осадка по конструкційній ватерлінії – 9 метрів. Максимальна швидкість – до 26 вузлів.

Зараз на сьогодні на озброєнні російського військово-морського флоту перебуває єдиний авіанесучий корабель – «Адмірал Кузнєцов».

Але вже декілька років він знаходиться на ремонті та модернізації, що планувалось завершити спочатку у травні 2021 року, але через пожежу у грудні 2019 року, терміни здачі корабля не відомі.


Читайте також: Не плавучий док Північного флоту


Також проблем додав факт потоплення єдиного плавучого доку у Росії, що міг прийняти на ремонт авіанесучий крейсер.

Тому було прийнято рішення про модернізацію сухого доку на 35-му судноремонтному заводі в Мурманську, але завершення робіт також затягується.

Авіаносці Росія Світ Суднобудування Сусіди Флот