fbpx
У Росії спустили безекіпажне судно для Чорного моря

У Росії спустили безекіпажне судно для Чорного моря

Росія Світ Суднобудування Сусіди Технології Флот Чорне море

У Санкт-Петербурзі спустили на воду судно «Пионер-М», яке позиціонують як науково-дослідне судно, покликане відпрацьовувати технологію безекіпажного судноводіння.

Про це інформує Мілітарний.

У Росії, 24 вересня на «Средне-Невском судостроительном заводе» спустили на воду науково-дослідне судно «Пионер-М», повідомляє прес-центр «ОСК». Тепер вже на воді продовжиться його добудова.

Буде виконано насичення судна системами та механізмами, проведено внутрішні оздоблювальні та електромонтажні роботи.

«Піонер-М» створили для Севастопольського державного університету в окупованому Криму. Воно має інтегровану систему управління та взаємодії з науково-дослідними центрами.

Коли роботи з добудови закінчаться, судно будуть експлуатувати в акваторіях Чорного та Азовського морів. На ньому будуть відпрацьовувати технології безекіпажного судноводіння. Це перше подібне судно російського виробництва.

«Піонер-М» – маломірне науково-дослідне судно катамаранного типу з корпусом з композитних матеріалів. Судно заклали на суднобудівному заводі в 2019 році.

Довжина судна – 25,7 метра, ширина – дев’ять метрів, а водотоннажність – 114 тонни.

Воно може пересуватися зі швидкістю десять вузлів.

Його дальність плавання складає 500 миль, при автономності – п’ять діб.

Нещодавно дослідне судно «Ладога» проєкту 11982 Міноборони Росії вперше прибуло до окупованого Криму. 10 вересня судно «Ладога» пройшло протоку Босфор та вперше попрямувало до Чорного моря. 11 вересня судно «Ладога» прибуло до окупованого Севастополя.

Дослідне судно «Ладога» проєкту 11982 у Севастополі. 11 вересня 2021 року

Дослідне судно проєкту 11982 призначене для проведення науково-дослідних і океанографічних робіт та участі в пошуково-рятувальних роботах. «Ладога» – друге дослідне судно цього проєкту, побудоване для Головного управління глибоководних досліджень (ГУГД) Міністерства оборони Російської Федерації.

Росія Світ Суднобудування Сусіди Технології Флот Чорне море