fbpx
У США успішно випробували двигун для гіперзвукової ракети

У США успішно випробували двигун для гіперзвукової ракети

C-HGB Випробування ВМФ США Гіперзвукові ракети ОПК Ракетобудування Світ США Технології

Сполучені Штати Америки провели успішне випробування твердопаливного двигуна для гіперзвукової ракети.

Про це інформує Мілітарний.

Американські військові успішно провели випробування твердопаливного ракетного двигуна першого ступеня гіперзвукової ракети, призначеної як для Армії, так і для ВМФ США, повідомила пресслужба флоту.

Управління програм стратегічних систем ВМФ США, 28 жовтня, здійснило друге тестування ракетного двигуна (SRM) у Промонторі, штат Юта.

Це випробування є частиною програми розробки гіперзвукової зброї, призначеної для сухопутних сил та Військово-морського флоту Сполучених Штатів. Тестування двигуна пройшло успішно.

На американському флоті нова зброя отримала назву Conventional Prompt Strike (CPS), а у Армії – Long Range Hypersonic Weapon (LRHW).

Під час цього вогневого випробування, вперше твердопаливний ракетний двигун вімкнув систему керування вектором тяги. Така можливість є ключовим компонентом ракетного прискорювача, що дозволяє ракеті бути маневреною в польоті.

Цей тест SRM є частиною серії випробувань, які підтверджують можливості нещодавно розробленої гіперзвукової ракети зі звичайним бойовим оснащенням.

Гіперзвукова ракета складатиметься з першого ступеня SRM як частини нового ракетного прискорювача в поєднанні з планеруючим бойовим блоком Common Hypersonic Glide Body (CHGB).

Ракетна система забезпечить можливість точного та своєчасного удару по віддалених цілях на суходолі долаючі сучасні засоби протиповітряної та протиракетної оборони. Попередні випробування першої та другої ступенів зброї відбувалися 27 травня та 25 серпня 2021 року відповідно.

На початку жовтня, військові США отримала прототипи пускової установки та навчальні зразки інших компонентів комплексу гіперзвукового ракетного комплексу наземного базування LRHW.

Частина гіперзвукового ракетного комплексу LRHW. 2021 рік. Фото: Армія США

Компоненти отримав 5-й батальйон (дивізіон) 3-го артилерійського полку 17-ї бригади польової артилерії армії США. Він дислокованої на спільній базі «Lewis-McChord» в штаті Вашингтон. На кожній пусковій установці розміщуються два транспортно-пускових контейнери ракет LRHW.

C-HGB Випробування ВМФ США Гіперзвукові ракети ОПК Ракетобудування Світ США Технології