fbpx
У США впав ударний вертоліт AH-1Z Viper

У США впав ударний вертоліт AH-1Z Viper

AH-1Z Viper Авіаінциденти Авіація Гелікоптери Корпус морської піхоти США Світ США

У штаті Нью-Джерсі зазнав невдалого приземлення бойовий вертоліт морської піхоти США Bell AH-1Z Viper.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на американське видання «CBS Philly».

Ударний вертоліт належав 773-й ескадрильї легких ударних вертольотів морської піхоти «Red Dogs» (HMLA-773).

Від падіння вертоліт отримав значні пошкодження в полі неподалік аеропорту в американському штаті Нью-Джерсі

Місцеві пожежні частини, а також пожежні служби аеропорту з Повітряних сил США швидко відреагували та прибули на місце інциденту.

AH-1Z Viper США після падіння. Січень 2022. Фото: ЗМІ США

Зазначено, що двоє осіб з вертольота зазнали неуточнених травм, їх було доставлено до медичного закладу.

Це не перший інцидент з ударним вертольотом США. Так, у 2019 році у США сталась авіакатастрофа з AH-1Z Viper Корпусу Морської піхоти США, тоді внаслідок катастрофи загинули двоє льотчиків.

AH-1Z

Bell AH-1Z Viper — ударний вертоліт з двома двигунами на базі вертольота AH-1W SuperCobra, які було розроблено для Корпусу морської піхоти США як частина програми оновлення H-1.

AH-1Z мав нову технологію несучого гвинта з оновленою військовою авіонікою та електронно-оптичними сенсорами. Це поліпшило живучість і допомагає знаходити цілі на великих відстанях і атакувати їх високоточною зброєю.

AH-1Z Viper Корпусу Морської піхоти США. Фото з відкритих джерел

Вертоліт завершив морські випробування у травні 2005. 15 жовтня 2005 Корпус морської піхоти, через командування авіаційних систем ВМФ, підтвердили поставку перших серійних вертольотів AH-1Z.

AH-1Z і UH-1Y закінчили свої тестування на початку 2006. Протягом першої чверті 2006 вертоліт було передано до Операційного тестового підрозділу на базі Патаксент-Рівер, де було розпочато операційні оцінювальні тести. У лютому 2008 AH-1Z і UH-1Y розпочали другий і фінальний етапи тестування. Тестування AH-1Z були зупинені у 2008 через проблеми у системі наведення. AH-1Z був проголошений готовим для бойового використання у вересні 2010.

Вертоліт AH-1Z «Viper» компанії Bell для Бахрейну. Вересень 2021

У 2021 році також ці вертольоти почали будувати для Бахрейну. Компанія Bell вже передала Командуванню авіаційних систем США перший вертоліт «Viper», який буде передано Бахрейну.

AH-1Z Viper Авіаінциденти Авіація Гелікоптери Корпус морської піхоти США Світ США