fbpx
У Сєвєродонецьку ідуть запеклі вуличні бої – Міністерство оборони

У Сєвєродонецьку ідуть запеклі вуличні бої – Міністерство оборони

Війна з Росією Донбас Донецька область Україна

Командування ворога не рахується з втратами та намагається взяти під контроль Сєвєродонецьк.

Про це у щоденному брифінгу розповів речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

У місті тривають активні вуличні бої.

Російські війська застосовують тактику часів Другої світової війни та основним здобутком вважають оточення українських військ і захоплення територій. Особливого значення ворог надає досягненню значної переваги в артилерії та бронетехніці, практично не застосовуючи маневри піхотою. Про це свідчить аналіз повідомлень, зокрема про хід бойових дій в міській забудові міста Сєвєродонецька, де тривають вуличні бої“, – сказав Мотузяник.

Значні втрати несуть піхотні підрозділи Росгвардії та збройних сил Росії. Просуватися їм вдається лише за підтримки штурмової авіації. Також противник активно застосовує артилерію та РСЗВ.

Збройні сили України стримують наступальні дії російських підрозділів, які намагаються оточити наші війська у районах Сєвєродонецька і Лисичанська та блокувати шляхи логістичного постачання з Бахмута“, – підкреслив Мотузяник.

На Слов’янському напрямку ЗСУ успішно стримали наступ противника в районі сіл Долина та Богородичне.

На Лиманському – ворог активних бойових дій не вів, але продовжував обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Маяки та Серебрянка.

Слов'янський та Лиманський напрямок, червень 2022 Джерело: deepstatemap

На Бахмутському напрямку українські підрозділи відбили штурм ворога в напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка.

Вікторівка – Врубівка, Комишуваха – Врубівка, червень 2002 Джерело: deepstatemap

Аби блокувати наші підрозділи, противник відновив наступальні дії у районі селища Золоте.

Крім того, намагається закріпитися на рубежі населених пунктів Роти та Миронівка.

Силам оборони України вдалося успішно стримали штурм ворога у напрямках Доломітне – Кодема та Доломітне – Новолуганське. В цих районах ворог намагався зайняти панівні висоти.

Неофіційна мапа бойових дій Джерело: deepstatemap

На Курахівському напрямку ворог із застосуванням пари літаків Су-25 завдав авіаційного удару по позиціях наших військ у районі Красногорівки.

Красногорівка, Донецька область, червень 2022 Джерело: deepstatemap

Нагадаємо, в Угрупуванні об’єднаних сил повідомили, що на одному з напрямків Донеччини українським військовим вдалося просунути фронт на 15 км та звільнити три села.

Війна з Росією Донбас Донецька область Україна