fbpx
У Танзанії помічено китайські танки VT-2

У Танзанії помічено китайські танки VT-2

Африка Бронетехніка Китай (КНР) Світ Танзанія Танк

Китайська Народна Республіка озброїла Республіку Танзанію, що на сході Африки Танзанію, своїми танками VT-2.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на кадри з військового параду у Танзанії.

Це перший відомий приклад експорту основних бойових танків КНР VT-2 до Африки.

Дві такі бойові машини, розфарбовані в строкатий камуфляж, було помічено на показі військової техніки, присвяченому шістдесятиріччю незалежності Танзанії.

Їх провезли на автомобільних тралах стадіоном найбільшого міста країни – Дар-ес-Салам.

VT-2 є експортною версією Type-96A.

Type-96A прийнято на озброєння Народно-визвольної армії Китаю в 1997 році. Цей танк, поряд з новітнім Type-99, становлять основу бронетанкової техніки танкових військ КНР.

Китайський танк VT-2 на озброєнні Танзанії. Грудень 2021. Кадр з параду у Танзанії

Як і на іншій важкій гусеничній бронетехніці з Китайської Народної Республіки, як озброєння на ньому застосована 125-мм гладкоствольна гармата.

Це доопрацьована копія радянської зброї, прийнятої на озброєння у 7-ті роки. Є автомат заряджання, що вміщує 22 постріли. Швидкострільність становить вісім пострілів за хвилину. Є спарений 7,62 мм кулемет. На башті також встановлена ​​зенітна кулеметна установка 12,7-мм, що обслуговується командиром.

Танк КНР Type-96A (VT-2). Фото з відкритих джерел

Китайська Народна Республіка активно проводить політку в Африці та укладає контракти з африканськими країнами. Так, нещодавно Збройні сили Малі отримали велику партію бронемашин, серед яких було помічено китайські бронетранспортери VN2C.

У листопаді африканська держава Республіка Бенін уклала угоди з компанією Китайської Народної Республіки на постачання броньованих машин. У жовтні Нігерія отримала з Китайської Народної Республіки 60 бронетранспортерів Type-89 (ZSD-89).

Африка Бронетехніка Китай (КНР) Світ Танзанія Танк