fbpx
У Великій Британії розпочали випробування бойового лазеру Dragonfire

У Великій Британії розпочали випробування бойового лазеру Dragonfire

MBDA Велика Британія Випробування Європа Компанія Leonardo Лазерна зброя ОПК Світ Технології

Учасники британської програми з розробки лазерної зброї Laser Directed Energy Program (LDEW), успішно розпочали серію випробувань, щоб підтвердити точність та потужність нової лазерної установки Dragonfire.

Про це повідомила компанія MBDA.

Перше з цих випробувань, нещодавно проведене консорціумом Dragonfire з лазером низької потужності довело, що система може успішно відслідковувати повітряні та морські цілі з високою точністю.

У компанії зазначили, що ці успішні тестування проклали шлях для наступного етапу випробувань, під час яких будуть проведені статичні випробування лазерної установки вже високої потужності.

«Успіх цих випробувань є ключовим кроком у розробці британської лазерної енергетичної зброї. Це кульмінація великої наполегливої ​​роботи як представників галузі так і розробників…», – сказав керуючий директор MBDA UKКріс Аллам.

Основним завданням системи LDEW є безпечне керування та фокусування лазерного променю високої потужності з надзвичайною точністю на великій відстані.

У перших випробуваннях використовувався лазер QinetiQ малої потужності, напрямник променя Leonardo та технологія обробки зображень і керування MBDA для сприяння надточному «тонкому» наведенню та точності відстеження, які знадобляться коли буде використовуватися вже високопотужний лазер.

Лазерна установка Dragonfire створюється для захисту надводних кораблів та сухопутних сили від ракет або артилерійських боєприпасів, які мають збиватися у повітрі, ще до підльоту до цілі.

Таким чином, лазер має забезпечити протиракетну оборону у ближній зоні та знищувати, зокрема безпілотники.

UK DRAGONFIRE — це спільний консорціум зі створення бойового лазера на чолі з оборонною компанією MBDA за участю QinetiQ і Leonardo.

Раніше ми повідомляли, що в інтересах німецької армії створюють лазерну зброю для боротьби з беспілотниками.

Перші випробування з лазерним стендом були проведені на полігоні Rheinmetall в Унтерлюсе в рамках програми протидії безпілотним авіаційним системам (C-UAS).

MBDA Велика Британія Випробування Європа Компанія Leonardo Лазерна зброя ОПК Світ Технології