fbpx
У Японії випробовують безпілотний надводний катер

У Японії випробовують безпілотний надводний катер

Азія БпА (Безпілотні апарати) Випробування ВМС Японії ОПК Світ Технології Флот Японія

Японія розпочала випробування нового безпілотного надводного катера, який розробляється для Сил самооборони Японії.

Про це інформує Мілітарний.

Безпілотний катер виробляється японською оборонною компанією Japan Marine United (JMU) Defense Systems (дочірньою компанією місцевого суднобудівного підприємства JMU), повідомляє Naval News.

Він буде базуватися на новому японському багатофункціональному фрегаті класу Mogami.

Катер працюватиме спільно з безпілотним підводним апаратом OZZ-5, розробленим компанією Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

Підводний апарат OZZ-5 запускатиметься з фрегату спільно з безпілотним катером та пересуватиметься під водою за заздалегідь спланованим маршрутом для пошуку морських мін.

Роль безпілотного надводного катеру полягає в тому, щоб проходити уздовж поверхні океану за маршрутом руху OZZ-5 та отримувати дані від нього, і в режимі реального часу передавати ці дані за допомогою радіозв’язку на фрегат класу Mogami.

Ці отримані дані будуть оброблятися на борту фрегата для підтвердження наявності мін.

І якщо міни будуть знайдені, безпілотний катер буде проводити пошук та знешкодження мін за допомогою свого спеціального буксирувального обладнання, що імітує звук і магнітне поле морських суден. Також катер може бути оснащений пристроями для перерізання швартових тросів мін для виведення їх на поверхню моря.

Минулого року стало відомо, що для японського флоту побудують два нових есмінці, які стануть альтернативою наземним протиракетним комплексам.

Про заміну наземної системи ПРО на нові кораблі оголосив міністр оборони Японії Нобуо Кісі.

Японський есмінець Maya DDG-17 з системою ПРО Aegis. Фото: ЗМІ Японії

Після розгляду трьох альтернатив Aegis Ashore (розглядалися також стаціонарний об’єкт в морі та плавучі ракетні системи на базі комерційних судів) Міноборони прийняло рішення побудувати два нових есмінців.

Азія БпА (Безпілотні апарати) Випробування ВМС Японії ОПК Світ Технології Флот Японія