fbpx
Угорщина отримала перший військово-транспортний літак KC-390

Угорщина отримала перший військово-транспортний літак KC-390

KC-390 Європа Сусіди Угорщина

Угорщина отримала перший бразильський військово-транспортний літак Embraer KC-390.

Про це йдеться в повідомленні угорського Міністерства оборони.

На церемонії прийняття літака повідомили, що країна отримає ще два KC-390, один в кінці 2024 року, а інший – у кінці 2025.

Літак отримав бортовий номер «610» та увійшов до складу транспортної авіаційної ескадрильї на авіабазі Гоатскемет.

Нагадаємо, у вересні 2023 року повідомляв, що компанія Embraer показала завершальний етап збірки першого військово-транспортного літака C-390 для Повітряних сил Угорщини.

Будівництво літаків відбувається на заводі Ambraer у Гавіао-Пейшото, Бразилія. Відповідно до підписаного контракту у 2020 році, Угорщина замовила два літаки цього типу, для покращення власних можливостей у ВТА.

Угорський варіант відрізняється від інших інтегрованим відділенням інтенсивної терапії для використання у ролі медичного літака.

KC-390 захоплює Європу

20 жовтня 2023 року «Мілітарний» повідомляв, що Португалія отримала перший KC-390 Millennium.

Це перший із п’яти літаків, які Португалія замовила для планового оновлення своїх Повітряних сил.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Чехії розпочало переговори з бразильською компанією Embraer щодо потенційного придбання військово-транспортних літаків C-390 Millennium.

Рішення про придбання цих літаків ґрунтується на дослідженнях ринку та аналізі Міністерства оборони, яке визначило, що C-390 Millennium ідеальне рішення для задоволення потреб окремих компонентів чеської армії.

Також Міністерство оборони Австрії обрало бразильський військово-транспортний літак С-390 для заміни парку літаків С-130К.

Всього за планом Австрія планує замовити чотири літаки цього типу, для забезпечення можливостей у транспортуванні гуманітарних та військових вантажів.

Вартість замовлення літаків оцінюють в 150 мільйонів євро, без урахування інфраструктури, додаткових запчастин та навчання пілотів.

KC-390

KC-390 Millennium від бразильської компанії Embraer – це багатофункціональний двомоторний транспортний реактивний літак середньої дальності.

Окрім перевезення різноманітних вантажів він може здійснювати пошуково-рятувальні операції, медичну евакуацію та дозаправляти повітряні судна у повітрі.

Літак оснащений двома турбовентиляторними реактивними двигунами IAE V2500-E5 і має авіоніку Collins Aerospace Pro Line Fusion.

Розробка літака розпочалась у 2006 році. Він мав замінити транспортні літаки C-130 на озброєнні повітряних сил Бразилії.

Перша демонстрація відбулась у 2014 році на підприємстві виробника, того ж року мав відбутися перший політ, але через затримку з інтеграцією авіоніки сталося це лише в лютому 2015 року.

Максимальна вантажність літака складає 23 тонни. При такому навантаженні KC-390 може здійснювати перельоти на відстань у 2590 км, а з корисним навантаженням у 13,3 тонни – 4800 км.

Перегонна дальність польоту KC-390 Millennium – понад 6000 км.

KC-390 Європа Сусіди Угорщина