fbpx
Угорщина вивела з експлуатації всі літаки типу Ан-26

Угорщина вивела з експлуатації всі літаки типу Ан-26

Авіація Ан-24/26/30/32 Європа ПС Угорщини Світ Сусіди Угорщина

Угорщина вивела з експлуатації у національних повітряних силах всі транспортні літаки типу Ан-26.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Напередодні відбулась церемонія прощання з останнім угорським військовим Ан-26 на авіабазі Кечкемет.

До останнього він знаходився в експлуатації в складі 59-ї авіабази імені Сентдьєрді Дежьо (латинецею – 59th Air Base “Dezső Szentgyörgyi”).

Загалом на службі літак пробув 46 років та для прощання цілу урочисту церемонію:

Для заміни транспортних літаків типу Ан-26, які Угорщина вивела з експлуатації, розглядають одразу декілька варіантів – Leonardo C-27J, Lockheed Martin C-130 та EADS CASA C-295.

Ан-26 повітряних сил Угорщини

Розробка тактичного військово-транспортного літака Ан-26 почалася в ОКБ-473 О.К. Антонова в ініціативному порядку у 1964 році. Проектуванням літака керував заступник головного конструктора В. А. Гарвардт. Він є подальшим розвитком транспортного літака Ан-24Т.

Для Ан-26 була заново спроектована хвостова частина фюзеляжу з великим грузолюком, що закривається рампою. Рампа забезпечувала герметичне закриття люка, служила трапом при навантаженні самохідної техніки, могла рухатися під фюзеляж, дозволяючи вести навантаження з кузова вантажівки або скидати вантажі в повітрі. Конструкція рампи була розроблена для середнього транспортного літака Ан-40, проект якого розроблявся в КБ у цей час, і захищена патентами в 8 країнах.

Авіація Ан-24/26/30/32 Європа ПС Угорщини Світ Сусіди Угорщина