fbpx
Україна може отримати від США дрони MQ-1C Gray Eagle – ЗМІ

Україна може отримати від США дрони MQ-1C Gray Eagle – ЗМІ

General Atomics MQ-9 Reaper Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога Закупівлі США Україна

Сполучені Штати можуть поставити Україні чотири ударні безпілотники MQ-1C Grey Eagle.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела, які знайомі з цим питанням.

Ці безпілотники можуть бути озброєні керованими ракетами класу «повітря — земля» Hellfire, які призначені для ураження бронетехніки та інших наземних цілей.

Повідомляється, що Адміністрація президента Джо Байдена має намір повідомити Конгрес про можливий продаж безпілотників MQ-1C виробництва компанії General Atomics Україні найближчими днями, після чого очікується публічна заява.

Джерела інформаційного агентства повідомили, що існує також ризик зміни політики в останню хвилину, що може зірвати план постачання цих безпілотників, який протягом кількох тижнів перебуває на розгляді в Пентагоні.

Американські безпілотники Grey Eagle можуть літати до 30 або більше годин в залежності від місії, що виконується, і збирати величезні обсяги розвідувальних даних.

Дрони Grey Eagle є вдосконаленою версією широко відомого безпілотника Predator, також можуть нести на собі до восьми протитанкових ракет Hellfire.

У виданні зазначається, що для України продаж MQ-1C матиме велике значення через те, що ці безпілотники виводять оборону країни на новий рівень. Зазначимо, що раніше вже повідомлялося про плани щодо закупівлі важких ударних безпілотників від General Atomics.

Безпілотник MQ-1C Gray Eagle – розвідувально-ударний БПЛА розроблений компанією General Atomics Aeronautical Systems. Може перебувати в повітрі до 30 годин, розвиваючи при цьому швидкість до 280 км/год.

Багатоцільовий дрон призначений, в першу чергу, для ведення розвідки з дальністю дії до 400 кілометрів, але може виконувати функції ударного безпілотника.

Для цього він може нести чотири ракети AGM-114 Hellfire класу «повітря — земля» або до чотирьох керованих авіабомб GBU-44 та інше озброєння й спеціальне обладнання.

Нагадуємо, що Україна отримає системи HIMARS в рамках пакета допомоги на 700 млн доларів США.

General Atomics MQ-9 Reaper Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога Закупівлі США Україна