fbpx
Україна отримає танки Abrams на початку осені – Остін

Україна отримає танки Abrams на початку осені – Остін

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Світ США Танк Танк "Abrams" Україна Україна-США

Збройні Сили України отримають американські танки Abrams на початку осені. Тоді ж мають завершитися програми тренування українських військових на цих бойових машинах.

США роблять все можливе для пришвидшення передачі цієї бронетехніки.

Про це у четвер заявив секретар оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін, повідомляє “Голос Америки“.

«Ми робимо все можливе, щоб пришвидшити постачання цих танків. За нашими прогнозами, це відбудеться на початку осені. Тим часом ми перемістили кілька танків на тренувальний полігон, щоб українці почали навчання. До того часу, коли навчання завершаться, танки будуть доступні для використання», – сказав міністр оборони США на слуханнях у сенаті.

Також, відповідаючи на запитання про те, чи можна пришвидшити постачання 31-го танку Abrams до України, голова Пентагону додав: терміни зумовлені тим, що американські військові не лише відправляють ці танки в Україну та готують українських військових для роботи на них, але і створюють інфраструктуру, яка буде підтримувати роботу цих танків. Адже це нова військова техніка для українських військових.

Танк M1A1 Abrams під час навчань у США 2015 року Фото: Міноборони США

«Як вам відомо, ця техніка суттєво відрізняється, зокрема, за рахунок газотурбінної силової установки та інших достатньо складних систем. Але ми намагаємось якнайшвидше передати цю техніку українцям. Вони точно матимуть усе до початку осені», – сказав Остін.

Нагадаємо, що замість обіцяних у січні цього року Abrams M1A2 Сили оборони України отримають танки M1A1, але швидше.

Спочатку планувалося, що для передачі Україні танків Abrams використають кошти Ініціативи сприяння безпеці України для закупівлі нової техніки у виробника. Потім вирішили вилучити техніку із запасів збройних сил США. Перед відправкою корпуси танків відремонтують та переобладнають.

Минулого місяця Сполучені Штати повідомили, що планують розпочати програму підготовки українських екіпажів танків М1 Abrams протягом червня цього року.

Офіційний представник міноборони США повідомив, що перші танки M1 Abrams для навчання українських військових планують доставити до Німеччини до кінця травня.

Танк M1A1 Abrams військових США в Іраку. 2005 рік. Фото з відкритих джерел

За словами американських чиновників, близько 250 українських військовослужбовців пройдуть спеціальну підготовку. Одні навчатимуться керувати танками, а інші — ремонтувати та обслуговувати їх. Після перших 10 тижнів для українців можуть провести і додаткове навчання, де відпрацьовуватимуть складніші речі: ведення бою та маневри.

За словами посадовця, підготовку українських танкістів та механіків проводитимуть американські інструктори з тренувального командування 7-ї армії сухопутних військ США.

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Світ США Танк Танк "Abrams" Україна Україна-США