fbpx
Україна отримає зенітні установки Gepard для захисту енергооб’єктів – Зеленський

Україна отримає зенітні установки Gepard для захисту енергооб’єктів – Зеленський

Gepard Війна з Росією Військова допомога Володимир Зеленський ППО та ПРО Світ Україна

Україна в межах міжнародної оборонної допомоги отримає більше самохідних зенітних установок Gepard для захисту об’єктів енергетичної інфраструктури від російських ударів.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

У суботу 9 вересня відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача щодо захисту української енергетики та критичної інфраструктури від російських повітряних ударів.

Засоби протиповітряної оборони будуть надані українським Силам оборони партнерами, які підтримують Україну в протистоянні російському вторгненню.

“І я хочу подякувати партнерам – маємо чергову домовленість, Україна отримає більше «гепардів» для захисту нашої саме енергетичної мережі” — заявив  президент 

Зеленський наголосив, що Україна також мобілізує всі сили для того, щоб збільшити ще й постачання різних систем ППО і сам фізичний захист обʼєктів енергетики.

В Україні Gеpard став ефективною зброєю проти дронів-камікадзе Shahed іранського виробництва, які застосовують російські окупаційні війська для обстрілів різних об’єктів.

Українські військові використовують установки Gepard, зокрема, для захисту критичної інфраструктури. Вони можуть боротися з повітряними цілями на відстані 3-4 кілометри.

Як відомо, наразі у складі Збройних Сил України перебуває 46 самохідних зенітних установок Gepard.

На початку вересня, Україна отримала від Німеччини 35-мм снаряди до зенітних установок Gepard, які виготовлені на новій виробничій лінії підприємства оборонного концерну Rheinmetall AG.

У лютому 2023 року, міністерство оборони Німеччини, діючи від імені України, підписало контракт з німецьким концерном на виробництво 300 тисяч снарядів калібру 35-мм для забезпечення зенітних систем Gepard, якими володіють ЗСУ.

Як повідомляв “Мілітарний”, у липні Україна отримала від Німеччини шість зенітних самохідних установок Gepard та понад 15 тисяч боєприпасів до них.

Gepard Війна з Росією Військова допомога Володимир Зеленський ППО та ПРО Світ Україна