fbpx
Україна зацікавлена в австралійських танках M1A1 Abrams та гелікоптерах Taipan

Україна зацікавлена в австралійських танках M1A1 Abrams та гелікоптерах Taipan

Австралія Війна з Росією Військова допомога Океанія Світ Танк "Abrams" Україна

Український посол та співголова Союзу українських організацій в Австралії закликали уряд країни передати танки Abrams, гелікоптери Taipan та збільшити обсяги фінансової допомоги у сфері оборони.

Про це повідомляє видання Breaking Defense.

Заяви пролунали в Національному пресклубі Канберри. Серед слухачів був австралійський міністр оборони Річард Марлз.

«Такими темпами ми можемо повільно рухатися далі. Але чи прийнятно це? Скільки років ця війна має тривати?» – наголосив український посол Василь Мирошниченко. Він додав, що для перемоги над Росією недостатньо просто триматися.

Катерина Аргіру, співголова Союзу українських організацій Австралії, також закликала до нематеріальної допомоги.

Аргіру стверджувала, що Україні було б краще зробити власну оцінку ризиків, а не доручити це австралійському міністерству оборони.

«Останні два роки я закликала до більшої військової допомоги Україні, і очевидно, що найбільшим ручним гальмом є нерішучість міністерства оборони», – наголосила вона.

Запевнила, що українська громада в Австралії, яка налічує понад 55 тисяч осіб, зробить усе можливе, щоб зібрати кошти для надання будь-якої додаткової допомоги, яка може знадобитися для транспортування або ремонту переданого обладнання.

Україна чітко заявила про свою зацікавленість в отриманні 59 австралійських танків M1A1 Abrams, які з наступного року планують замінювати на версію М1А2.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що австралійський уряд надасть 50 мільйонів доларів Міжнародному фонду, який безпосередньо підтримає закупівлю пріоритетних військових засобів для України.

Міжнародний фонд допомоги перебуває під управлінням Міністерства оборони Великої Британії. Він купує пріоритетне військове обладнання для України на внески міжнародних партнерів.

На додачу до матеріальної та фінансової підтримки Сили оборони Австралії продовжують тренувати українських військових у межах операції «Куду».

Австралія Війна з Росією Військова допомога Океанія Світ Танк "Abrams" Україна