fbpx
Українська “Мрія” випадково “здула” огорожу аеродрому у Великій Британії – Відео

Українська “Мрія” випадково “здула” огорожу аеродрому у Великій Британії – Відео

«Антонов» Авіація Ан-225 «Мрія» Велика Британія Світ

Український літак “Мрія” випадково “здув” огорожу аеродрому у Великій Британії.

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляє “Європейська правда”. Український транспортний літак “Мрія” здув потоками повітря паркан біля британської авіабази Brize Norton, звідки люди спостерігали за зльотом Ан-225.

Український літак щойно повернувся до виконання рейсів після завершення технічного обслуговування. За декілька днів до прибуття у Велику Британію “Мрія” побувала в Афганістані, звідки і доставила три вертольоти британських Повітряних сил.

https://youtu.be/FxNCGcuHYyk

Фотографи та місцеві жителі скупчилися біля огорожі, аби відзняти зліт літака “Мрія”, проте паркан не витримав потужності тяги  двигунів найбільшого у світі транспортного літака і частково завалився.

Нагадуємо, що найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» здійнявся у небо на замовлення Великої Британії 22 червня 2021 року з аеродрому у Гостомелі.

Транспортний літак Ан-225 «Мрія» 22 червня 2021 року

Транспортний літак Ан-225 «Мрія» завершив технічне обслуговування на ДП «Антонов» на початку червня.

Попереднє технічне обслуговування та модернізацію літак проходив рік тому та 25 березня 2020 року здійснив перший політ після модернізації. Польоти здійснювались до вересня минулого року, крайній рейс «Мрія» виконала з Шотландії до Ізраїлю.

Минулого року з’явилась інформація, що українська компанія ТОВ «ВКФ «Сторк» поставить багатофункціональні індикатори MFD10.SPO.03 в інтересах ДП «Антонов» для встановлення на літаки Ан-124-100 «Руслан» та Ан-225 «Мрія» у бортову систему автоматизованого контролю.

Бортова автоматизована система контролю (БАСК) призначена для безперервного контролю технічного стану всіх систем літака та дій екіпажу як у польоті, так і при виконанні різноманітних операцій на землі, що передбачені єдиним регламентом технічного обслуговування.

Ан-225 Мрія після першого польоту після модернізації

На даний момент  Ан-225 є самим важким вантажопідйомним літаком, який колись піднімався в повітря. Єдиний літак, що перевершує Ан-225 за розмахом крила, це Hughes H-4 Hercules, який відноситься до класу літаючих човнів і піднімався в повітря всього один раз в 1947 році.  На літаку було встановлено близько  250 світових рекордів.

Сьогодні Ан-225 виконує комерційні вантажні перевезення у складі авіатранспортного підрозділу державного підприємства «Антонов» – авіакомпанія «Авіалінії Антонова» (Antonov Airlines).

«Антонов» Авіація Ан-225 «Мрія» Велика Британія Світ