fbpx
Українська «Оса» збила ворожий дрон «Орлан-10»

Українська «Оса» збила ворожий дрон «Орлан-10»

Авіація БпА (Безпілотні апарати) БПЛА "Орлан" Війна з Росією Втрати Росії ЗРК ЗРК «Оса-АКМ» ППО та ПРО Україна

Протиповітряна оборона Сухопутних військ ЗСУ знищила російський розвідувальний безпілотник.

Про це повідомило Угруповання Об’єднаних сил у Facebook.

Ворожий дрон «Орлан-10» знищений зенітниками ОСУВ “Хортиця” на одній з діянок фронту російсько-української війни.

Українські військові опублікували відео бойового застосування зенітного ракетного комплексу.

Судячи з кадрів, російський розвідувальний безпілотник був уражений ракетою комплексу протиповітряної оборони «Оса-АКМ».

Окупаційні війська Росії за допомогою БПЛА «Орлан-10», намагалися корегувати артилерійські обстріли підрозділів українських Сил оборони.

“Сьогоднішній ранок зенітники ОСУВ Хортиця розпочали зі знищення БПЛА типу Орлан-10, який корегував вогонь артилерії противника. Тепер окупантський металолом ніколи не бентежитиме українське небо та назавжди залишиться в українській землі”, – йдеться у повідомленні Угруповання Об’єднаних сил.

«Оса-АКМ» – автоматизований зенітний ракетний комплекс. Він є всепогодним та призначений для прикриття сил і засобів військ у всіх видах бойових дій.

Комплекс протиповітряної оборони оснащений шістьма зенітними керованими ракетами 9М33М3. Дальність ураження повітряної цілі – 1,5..10 км, по висоті – від 10 до 5000 м.

Бойова і транспортно-заряджаюча машини розміщувалися на тривісному шасі БАЗ-5937, обладнаному водометом для руху на плаву, з потужним ходовим дизельним двигуном, засобами навігації, життєзабезпечення, зв’язку та електроживлення комплексу.

Російський безпілотник Орлан-10 який впав у Румунії

Російський «Орлан-10» – це розвідувальний безпілотник середнього радіуса дії, його використовують на відстанях до 120 км від пункту управління, але в автономному режимі він може відлітати на відстань 600 км.

Запуск БПЛА комплексу «Орлан-10»

Час перебування у повітрі – до 18 годин, швидкість польоту – 90-150 км на годину. Його вага за різними даними від 14 до 18 кг, з яких на корисне навантаження припадає 5 кг. Запуск здійснюється зі спеціальної розбірної катапульти.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) БПЛА "Орлан" Війна з Росією Втрати Росії ЗРК ЗРК «Оса-АКМ» ППО та ПРО Україна