fbpx
Українські бійці знищили російський танк на Ізюмському напрямку

Українські бійці знищили російський танк на Ізюмському напрямку

Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії ЗСУ Танк Харківщина

Від потужного вибуху через детонацію боєкомплекту, башта російського танка підлетіла високо вгору.

Знищення цього танка було спільною роботою підрозділів сил оборони на Харківщині.

Відео ураження з подальшими вибухами бойової машини російських окупанті, опублікували у мережі.

Повідомлено, що працювали бійці 49 батальйону та 30 бригади Сил оборони України.

На кадрах відео, демонструється, як танк противника знаходився на грунтовій дорозі між полем і лісопосадкою.

По машині було завдано удару українськими військовими. Одразу після ураження російський танк почав горіти з виділенням яскравого полум’я та густого диму.

Після 15 секунд горіння всередині бойової машини почали детонувати боєприпаси. Через 30 секун після цього, відбувся потужний вибух, ймовірно одночасно здетонувала велика кількість снарядів.

Цим вибухом, багатотонну башту ворожого танка, підкинуло високо вгору. Також вгору здійнявся стовбур з диму вогню та уламків танка.

Кадри демонструють повне знищення бронетехніки, яка належала окупаційним військам РФ і була задіяна на Ізюмському напрямку.

Такі потужні вибухи з відокремленням башти від корпусу здебільшого притаманні танках радянської побудови, коли у них відбувається детонація боєкомплекту. Вибух боєприпасів інколи має таку силу, що часто не просто відлітає башта, а й від самої бронемашини залишаються лише окремі уламки металу.

Знищений українськими військовими російський танк Т-90А. Червень 2022. Україна. Фото: 128 ОГШБр

Цей недолік пов’язаний з конструкцією танків і їхньої боєукладки, – у випадку з радянськими основним бойовими танками,  мова про автомат або механізм заряджання всередині башти у якому зберігається основний боєкомплект.

Місце зберігання боєприпасів в танках Т-72, Leopard 2, M1 Abrams

Одне вдале влучання протитанкової зброї призводить до повного знищення бойової машини. Під час горіння та вибуху боєприпасів у танку виникає величезний тиск, що шукає виходу. Якщо екіпаж вчасно не залишить бойову машину, то наслідки для нього будуть смертельними.

Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії ЗСУ Танк Харківщина