fbpx
Українські десантники вперше збили російський безпілотник «Горизонт Ейр S-100»

Українські десантники вперше збили російський безпілотник «Горизонт Ейр S-100»

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) ПЗРК ППО та ПРО Україна

Воїни-десантники під час виконання бойових завдань, збили російські БПЛА «Горизонт Ейр S-100» та «Орлан-10».

Про це інформує Мілітарний.

За минулу добу, 19 квітня, підрозділами протиповітряної оборони військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України збито два російських безпілотних літальних апаратів різних типів, повідомили у Командуванні ДШВ.

Було збито багатоцільовий безпілотний вертоліт «Горизонт Ейр S-100» та розвідувальний безпілотник «Орлан-10».

Варто зазначити, що це перше офіційне повідомлення від українських військових про збиття російського безпілотника типу «Горизонт Ейр S-100».

Повідомлено, що російські безпілотні розвідувальні апарати було знешкоджено за допомогою переносних зенітно-ракетних комплексів американського та британського виробництва – Stinger та Starstreak відповідно.

Camcopter S-100 — багатоцільовий безпілотний вертоліт. Розроблений і створений австрійською фірмою Schiebel. Розробка велася з 2003 по 2005 роки. У Росії спільно з Schiebel налагодили виробництво таких безпілотних вертольотів, де авіаційний комплекс носить назву «Горизонт Ейр S-100».

Апарат може використовуватися сухопутними і морськими силами.

Дальність польоту – до 180 км, тривалість місії 6 годин при корисному навантаженні 25 кг. Дані передаються чотирма відеоканалами. Зліт і посадка S-100 на непідготовлений майданчик можливі в автоматичному, напівавтоматичному та ручному режимі.

Росія використовує «Горизонт Ейр S-100» в прикордонній службі.

У ДШВ відзначили, що військовослужбовці зенітних ракетних підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних Сил України продовжують збивати доволі дорогі засоби повітряної розвідки росіян.

«Орлан-10» – це дрон середнього радіуса дії, його використовують на відстанях до 120 км від пункту управління, але в автономному режимі він може відлітати на відстань 600 км. Час перебування у повітрі – до 18 годин, швидкість польоту – 90-150 км на годину. Його вага 14 кг, запуск здійснюється зі спеціальної катапульти.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) ПЗРК ППО та ПРО Україна