fbpx
Українські Leopard 2А4 оснастили динамічним захистом 

Українські Leopard 2А4 оснастили динамічним захистом 

Бронетехніка Війна з Росією Модернізація Танк Танк Leopard 2 Україна

Танки Leopard 2А4 Сил оборони України оснастили динамічним захистом.

Відео з однією такою бойовою машиною з’явилося у соцмережах.

Встановлення блоків динамічного захисту (ДЗ) покликане збільшити живучість танка на полі бою.

Судячи з відео, на лобову і бортову проекцію башти і борти корпусу танка Leopard 2А4 встановили контейнери ДЗ «Контакт-1».

Своєю чергою, на носову частину корпусу бойової машини додатковий захист не встановлено.

На верхній лобовій деталі корпусу біля люку механіка-водія помітний тепловізійний модуль водія RODVE-D, з цього можна зробити припущення, що вірогідно це танк Leopard 2A4CAN (канадський варіант 2A4), який був переданий Україні в якості військової допомоги.

Встановлення динамічного захисту має збільшити живучість танків під час бойових дій з російськими окупантами.

Елементи в навісних блоках «Контакт-1» захищають бронетехніку передусім від кумулятивних засобів ураження. При пробитті блока ДЗ кумулятивним струменем, два елементи захисту, які знаходяться всередині корпусу кожного такого блока детонують.

Елемент динамічного захисту

Кожен елемент динамічного захисту складаються з вибухової речовини та сталевої кришки, після детонації вони починають рухатися вперед. При цьому вони перетинають траєкторію кумулятивного струменя, постійно впливаючи на нього. Таким чином енергія струменя витрачається на пробиття цих пластин, а бічний імпульс від зіткнення дестабілізує струмінь.

Внаслідок дії елементів ДЗ бронепробивні характеристики кумулятивних засобів знижуються. Це допомагає уберегти бронетехніку від значних пошкоджень від легких протитанкових засобів.

Ймовірно, для забезпечення захисту від різних протитанкових гранатометів та дронів-камікадзе. Блоками динамічного захисту будуть оснащувати всі або більшість, принаймні танків Leopard 2, що передані Україні від країн заходу.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=90Ub0mZwUD0&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fmil.in.ua%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Раніше в інтерв’ю “Мілітарному” фахівець у бронетанковій галузі Микола Саламаха розповів, що якщо будуть виникати ідеї з посилення захисту танків Leopard – вони мають бути пропрацьовані спільно з виробником.

Бронетехніка Війна з Росією Модернізація Танк Танк Leopard 2 Україна