fbpx
Українські морпіхи на Донеччині воюють на трофейній російській бронетехніці

Українські морпіхи на Донеччині воюють на трофейній російській бронетехніці

503 бат МП БМП БМП-3 Бронетехніка БТР БТР-82 Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Донецька область ЗСУ Морська піхота Трофеї Україна

Збройні Сили України активно застосовують трофейну зброю та техніку проти окупаційних сил РФ.

Українські військові, зокрема використовують БМП, бронетранспортери й танки, які захоплені у росіян.

Про те, як російська бронетехніка потрапила до українського підрозділу, розповіли морські піхотинці у сюжеті «5 канал».

Військовослужбовці 503-го батальйону морської піхоти ЗСУ тримають оборону на Донеччині.

Морпіхи розповіли журналістам, як завдяки ефективній розвідці та грамотно спланованій засідці, підрозділ поповнився повністю укомплектованою російською бойовою машиною піхоти БМП-3 та колісним бронетранспортером БТР-82А.

Тепер ця бронетехніка воює на паредовій проти окупаційних військ Росії.

Разом з технікою, українські військові захопили боєкомплект, який нині активно застосовують по ворогу.

Військові зазначили, що частина захопленої російської техніки через отримані пошкодження, використовується лише як донор запасних частин для ремонту тієї бронетехніки, що на ходу.

Окрім БМП та БТР, морпіхи знешкодили та захопили й танки Т-72.

БМП-3. Червень 2020. Фото: ЗМІ РФ

Бойова машина піхоти БМП-3 озброєна 100-міліметровою гарматою – пусковою установкою 2А70 з 30-міліметровою автоматичною гарматою 2А72 та 7,62-міліметровим кулеметом ПКТМ. Машина призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення мобільності, озброєності та захищеності військовослужбовців на полі бою в умовах застосування ядерної зброї та спільних дій із танками у бою.

БТР-82 – це глибока модернізація радянського бронетранспортера БТР-80, що отримала нову башту з 30-мм гарматою 2А72. Бронетранспортер призначений для транспортування підрозділів, їх вогневої підтримки в бою, знищення живої сили, протитанкових засобів і легкоброньованої ворожої техніки.

Корпус бронетранспортера є модернізованим корпусом БТР-80. Він забезпечує розміщення відділення десанту, подолання водних перешкод, захист від зброї масового ураження. Протикульове бронювання корпусу і башти, забезпечує захист від куль стрілецької зброї та осколків мін і снарядів.

503 бат МП БМП БМП-3 Бронетехніка БТР БТР-82 Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Донецька область ЗСУ Морська піхота Трофеї Україна