fbpx
Українські миротворці в Косово провели навчання

Українські миротворці в Косово провели навчання

KFOR Балкани Косово Миротворча місія

Військовослужбовці національного контингенту України продовжують вдосконалювати навички і проводять злагодження з представниками інших держав, які входять до складу колективних міжнародних сил безпеки KFOR (Косово, Республіка Сербія).

Повідомляє Міністерство оборони України.

Повідомляється, що під час спільних навчань інженерний підрозділ українського національного контингенту спільно з військовими Угорщини відпрацювали механізм ефективної взаємодії під час забезпечення безперешкодного руху колон автотранспорту в місцях можливого блокування.

Військовослужбовці інженерної роти мали виявити і знешкодити вибухові пристрої, а також усунути перешкоди на шляху руху колони.

«За легендою навчань особовий склад та техніка колективних міжнародних сил безпеки KFOR висунулись заданим маршрутом», – йдеться у повідомленні.

Спільні навчання миротворців. Фото: Мініоборони України

Умовні мітингувальники, роль яких зіграли українці, спробували блокувати рух колони. Угорські колеги фахово відпрацювали елементи протидії агресивним протестувальникам.

Після цього до штучно створеного завалу висунулись українські сапери зі службовим собакою, аби знайти вибухонебезпечні пристрої та у разі їхнього виявлення — знешкодити.

Шляхопрокладач на базі тягача БАТ-2 зі складу інженерної техніки українського контингенту ліквідував залишки завалу і колона продовжила рух.

Завдання, які стояли перед українськими військовими на навчаннях були виконані на відмінно», — резюмували у міністерстві.

KFOR Балкани Косово Миротворча місія