fbpx
Українські пілоти почнуть опановувати F-16 у США вже наступного тижня

Українські пілоти почнуть опановувати F-16 у США вже наступного тижня

F-16 Навчання ПС України США Україна

Українські пілоти вже наступного тижня розпочнуть навчання на багатофункціональних винищувачах F-16 у США.

Про це пише видання POLITICO з посиланням на чотирьох посадовців.

Українці вирушать на авіабазу Національної гвардії США у штаті Аризона.

За словами високопосадовців, пілоти Повітряних сил України вже склали перші іспити зі знання англійської мови. А тепер вони прямують на авіаційну базу Морріс (162-ге винищувальне крило Національної гвардії США).

Спершу українські льотчики опановуватимуть F-16 на тренажерах у класах, а згодом перейдуть до навчання на самих літаках.

Навчальну програму можуть прискорити, оскільки Україна потребує якнайшвидшого посилення ППО та розширення ударних можливостей тактичної авіації.

Тим часом речниця Повітряних сил США Роуз Райлі повідомила POLITICO, що українці зараз продовжують вивчення англійської мови у навчальному центрі Інституту оборни США в Лакленді.

Тестування визначить їхні наступні курси і час, коли пілоти зможуть почати навчання F-16. Варіанти місця проведення тренувань наразі ще розглядаються“, – сказала Райлі.

Інформація про початок навчання українських пілотів на F-16 з’явилася після заяви секретаря з питань оборони США Ллойда Остіна на засіданні групи “Рамштайн”. 11 жовтня очільник американського оборонного відомства заявив, що США очолять коаліцію з розбудови Повітряних сил України.

Нині до “коаліції” входять 11 країн. Данія, Нідерланди та Бельгія заявили, що нададуть свої літаки Україні. Група українських пілотів почали навчання і у Європі.

F-16 Навчання ПС України США Україна