fbpx
Українські війська повільно, але впевнено просуваються на півдні України

Українські війська повільно, але впевнено просуваються на півдні України

«ОК Південь» Війна з Росією Україна Херсон Херсонщина

Збройні сили України поступово відтісняють ворога на півдні України. Ситуація залишається напруженою.

Про це проінформувала начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Вона зазначила, що оголошення успіхів українських військ буде заважати їх закріпленню на зайнятих позиціях.

Ситуація в південному регіоні залишається стабільно напруженою. Просування наших військ відбувається, воно повільне, але впевнене. Проголошення наших успіхів буде як тільки воно буде закріплено. Основне досягнення наразі – ураження командних пунктів і логістичних центрів, складів боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів… Є досягнення по влучанню по військовій техніці, яка знаходиться безпосередньо на позиціях вздовж лінії зіткнення“, – сказала Гуменюк.

ЗСУ, Фото: Генеральний штаб

Також вона розповіла про тактику ворога на цьому напрямку. Окупанти практикують вертолітні обльоти українських позицій, удари з повітря по тилових напрямках та ракетні обстріли. Крім того, ворог використовує системи С-300. Для ударів по українських позиціях їх заряджають снарядами з великим осколковим ураженням.

Раніше в оперативному командуванні “Південь” повідомили про удар по скупченню сил противника на Херсонщині. Сили оборони України застосували пару штурмовиків.

Уражено командно-спостережний пункт рашистської артилерійської бригади та контрольно-командний пункт росгвардії, який напередодні атакували. Наразі підтверджені втрати противника складають: 38 рашистів, 10 одиниць техніки, серед яких: 4 гаубиці «Мста-Б», переносний зенітно-ракетний комплекс та 5 одиниць автотехніки. Знищено 2 склади боєприпасів на Херсонщині“, – зазначають в повідомлені.

Напередодні українські військові показали втрати росіян в районі населеного пункту Іванівка на Херсонщині.

Іванівка Херсонської області на неофіційній мапі станом на 9 липня 2022 року

Нагадаємо, 10 липня у Херсоні повідомляли про вибухи. Ймовірно було уражено базу Росгвардії.

«ОК Південь» Війна з Росією Україна Херсон Херсонщина