fbpx
Українські військові відбили атаку росіян на село Заводи

Українські військові відбили атаку росіян на село Заводи

БМП-2 Війна з Росією Втрати Росії Україна Харківщина

Збройні Сили України відбили атаку російських військових на населений пункт Заводи, що на Харківщині.

Про це повідомляє Мілітарний.

За повідомленням Генерального штабу Збройних Сил України за 25 квітня, окупанти намагалися покращити тактичне положення на цьому напрямку.

Населений пункт Заводи, село в Ізюмському районі Харківської області, передовий пункт фронту, який перебуває під контролем українських сил.

«В районі міста Ізюм ворог намагався покращити тактичне положення на напрямках Андріївка – Заводи та Дібровне – Курулька», – йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

Населений пункт Заводи на неофіційній мапі фронту станом на 24 квітня 2022 року

Також 22 квітня Генштаб Збройних Сил повідомляв, що противник намагався здійснювати наступальні дії у напрямках населених пунктів Заводи та Дібровне, але успіху не мав.

Нещодавно український журналіст Андрій Цаплієнко оприлюднив відео з села Заводи.

На відео зафіксовано знищену бойову машину піхоти БМП-2 російських військових, яка мала тактичний знак у вигляді латинської літери «V».

«Капітан Капуста називає його Заводдям. І це правильна назва. Бо стоїть воно за водами Сіверського Донця», – розповідає журналіст.

Село Заводи знаходиться в північно-західній частині Ізюмського району на правому березі річки Сіверський Донець, вище за течією на відстані 10 км розташоване село Петрівське (Балаклійський район), нижче за течією на відстані 4,5 км розташоване село Семенівка, на протилежному березі розташовано село Співаківка, на півдні межує з селом Барабашівка.

Зараз російські війська намагаються забезпечити сухопутний шлях між Донеччиною, Луганщиною та окупованим Кримом, а також спробували штурмувати два напрямки в Ізюмі.

Танк Т-72Б3 російських військових на Ізюмському напряму Харківщині. Квітень 2022. Фото: ЗМІ РФ

Також в окупованому місті Ізюм на Харківщині російські окупанти призначили «мером» колишнього міліціонера Владислава Соколова, який у 2020 році висував свою кандидатуру на виборах міського голови та програв чинному меру Валерію Марченку.

БМП-2 Війна з Росією Втрати Росії Україна Харківщина