fbpx
Українському послу в Білорусі вручили ноту через нібито підготовку нападу з боку України – МЗС

Українському послу в Білорусі вручили ноту через нібито підготовку нападу з боку України – МЗС

Білорусь Війна з Росією МЗС Сусіди Україна

МЗС Білорусі вручило ноту послу України в Мінську Ігорю Кизиму, де стверджує, що Україна нібито планує завдати удару по Білорусі.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Ця інформація не відповідає дійсності. Ми категорично відкидаємо чергові інcинуації білоруського режиму. Не виключаємо, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану Російської Федерації із здійснення провокації та подальшого звинувачення України“, – йдеться у повідомлені МЗС України.

Також в українському дипломатичному відомстві закликали народ Білорусі не піддаватися на провокації та пропаганду.

Військові Білорусі. Фото: Міноборони Білорусі

Україна ніколи не зазіхала на чужі території. Ми чітко дотримуємося основоположних норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН“, – підкреслюють в заяві.

Напередодні міністр оборони Білорусі Віктор Хренін анонсували поставки нового озброєння – ОТРК “Искандер” та ЗРК “С-400”. Також він повідомив про “презентацію бойових безпілотних комплексів”. Про що саме йдеться він не уточнив.

Разом з тим у Генеральному штабу ЗСУ наприкінці вересня повідомили, що фіксують певну військову активність на території Білорусі.

Зокрема підготовку та ремонт летовища Лунінець, розгортання дивізіону “С-400” та низки РЛС на аеродромі Зябрівка та фіксують дивізіон ОТРК “Искандер” в районі населеного пункту Осиповичі – 180 км від кордону з Житомирською областю України.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: ЗМІ Білорусі

Нагадаємо, 4 жовтня Олександр Лукашенко під час наради з питань воєнної безпеки заявив, що оголошувати мобілізацію немає потреби. При цьому він підтвердив, що країна бере участь у війні проти України на боці російських окупантів.

Білорусь Війна з Росією МЗС Сусіди Україна