fbpx
Український Ан-124 доставив військових Нідерландів до Іраку

Український Ан-124 доставив військових Нідерландів до Іраку

«Антонов» Авіація Ан-124 «Руслан» Близький Схід Ірак Нідерланди Світ Україна

Український транспортний літак Ан-124-100 «Руслан» з бортовим написом «Be brave like Kherson» доставив до Іраку військових інженерів з Нідерландів.

Про це повідомляють на сайті нідерландської армії.

Перша частина інженерно-оперативної групи прибула на американську авіабазу Аль-Асад на заході Іраку, на початку цього тижня.

Команда будує спеціальний великий намет, який повинен захищати нідерландські транспортні гелікоптери Chinook від погодних умов регіону.

Гелікоптери прибудуть до Іраку вже у травні в рамках Місії НАТО.

Оперативна група та обладнання для розміщення гелікоптерів були доставлені транспортним літаком Ан-124-100 «Руслан» авіакомпанії «АНТОНОВ».

Військові Нідерландів наголосити, що літак, зокрема, перевіз деталі довжиною 12 метрів, які не помістилися б у звичайний транспортний літак.

Друга група військових інженерів з рештою деталей приземлилися в Іраку у суботу, 9 березня, їх також перевіз український Ан-124-100.

Команда інженерів розраховує витратити близько 3 тижнів на зведення намету. Зараз вони почали встановлювати опорні плити.

Коли намет буде встановлено, будуть споруджені й інші об’єкти. Також мають бути облаштовані робочі місця та забезпечено проживання для 120 військовослужбовців.

Три гелікоптери Chinook будуть використовуватися для забезпечення підрозділів НАТО, які перебувають в Іраку. Зокрема, і для переміщення радників, підрозділів і техніки.

Варто зазначити, що дальність польоту транспортного літака Ан-124-100 «Руслан» з максимальним навантаженням 120 тонн становить 5600 км, а з навантаженням 40 тонн він може подолати відстань у 11000 км.

«Антонов» Авіація Ан-124 «Руслан» Близький Схід Ірак Нідерланди Світ Україна