fbpx
Уряд Афганістану може не витримати протистояння з “Талібаном”

Уряд Афганістану може не витримати протистояння з “Талібаном”

Азія Афганістан Світ США

Уряд Афганістану не протримається більше року, після виведення військ США.

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal. Уряд Афганістану може не витримати протистояння з рухом “Талібан” вже через півроку – рік після виходу американського військового контингенту з країни. Терористи зараз захоплюють райони країни.

Водночас деякі офіційні особи заявили, що уряд Афганістану може не протриматися і трьох місяців під натиском “Талібану”. Згідно з попереднім аналізом розвідки, уряд Афганістану міг протриматися близько двох років.

Напередодні повідомлялося, що терміни виведення американських військових з Афганістану не зміняться.

Англійські та американські солдати в Афганістан

Варто зазначити, що останнім часом Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації “Талібан” в більшості своїх провінцій.

Таліби вже захопили щонайменше 30 афганських районів. Наступ талібів почався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають в 28 з 34 провінцій Афганістану, а в останні тижні таліби почали нападати і на інші території.

На початку червня повідомлялося, що Сполучені Штати вивели з Афганістану близько 40% свого військового персоналу.

За оцінками Центрального командування США, процес виведення американського військового контингенту з Афганістану станом на 31 травня завершено від 30 до 44% всього перебігу виведення військових.

Органам влади Афганістану, на той час, було передано шість об’єктів, близько 13 тис. одиниць обладнання передано співробітникам Управління Пентагону з логістики для утилізації. У командуванні уточнили, що з міркувань безпеки дані про виведення американських військових з Афганістану надаватимуть лише у відсотковому співвідношенні.

Варто зазначити, що США та НАТО 1 травня офіційно розпочали виведення своїх військових контингентів з Афганістану. До 11 вересня Афганістан мають залишити близько 3500 американських військовослужбовців та близько 7000 солдатів НАТО.

Представники НАТО відмовляються повідомляти які-небудь подробиці про чисельність військ та терміни для окремих країн в процесі виведення, що пов’язано, перш за все, з недовірою країн Альянсу до талібів. Щоб забезпечити безпечне згортання військ, Пентагон додатково направив до Афганістану близько 650 військових зі спеціальною технікою та обладнанням.

 

Азія Афганістан Світ США