fbpx
В Албанії іноземні агенти шпигували за навчаннями Defender Europe 21

В Албанії іноземні агенти шпигували за навчаннями Defender Europe 21

Defender Europe Албанія Балкани Європа Навчання Російська агресія Світ Шпигунство

В Албанії іноземні агенти шпигували за навчаннями Defender Europe 21, що організовував Північноатлантичний Альянс у Європі.

Про це пише УНН з посиланням на Albanian Daily News.

У збиранні незаконної інформації підозрюють двох громадян Росії та ще п’ятьох чехів.

Проти росіян ведеться розслідування на предмет отримання конфіденційної інформації про операції іноземного уряду.

Тим часом, чеських громадян підозрюють в тому, що вони фотографували штаб-квартиру НАТО в Кучова і військові навчання американських військ в Дурресі.

Під час Defender Europe 21, великих багатонаціональних військових навчань під керівництвом США, секретна служба Албанії тримала під наглядом 10 осіб, щоб запобігти діяльності, пов’язаної з тероризмом.

Один з російських підозрюваних, 47-річний Владислав Черкасов, в’їхав в країну через Чорногорію 12 травня.

Він зареєструвався в розкішному готелі в Тирані під вигаданим ім’ям, перш ніж переїхати в Дуррес. Він пробув в Дурресі три дні, що збіглося з військовими навчаннями, які проходили в місті.

Інший підозрюваний в шпигунстві, Георг Буданов, проник в Албанію через Північну Македонію 1 березня. Він представився як бізнесмен, зацікавлений в інвестуванні в прибережному місті Влера.

Буданов залишався в районі Орікум, поки поблизу проходили військові навчання. Він був депортований 10 травня на тій підставі, що «не відповідав умовам перебування в Албанії».


Що це за маневри: Цілі навчань DEFENDER-Europe 21


Чеські громадяни в’їхали в Албанію 1 травня. Один з передбачуваних шпигунів, Філіп Карека, орендував для групи автомобіль. Під час поїздки вони ненадовго зупинилися біля військової бази на півдні Албанії, де проходили спільні військові навчання. Група покинула країну 11 травня.

Defender Europe Албанія Балкани Європа Навчання Російська агресія Світ Шпигунство