fbpx
В Естонії показали всі військові паради з відновлення Незалежності

В Естонії показали всі військові паради з відновлення Незалежності

Балтія Естонія Парад Світ

В Естонії, телеканал ERR зібрав в один сюжет всі військові паради з початку відновлення Незалежності Естонії.

Традиційно День Незалежності в Естонії святкують 24 лютого, цього року це вже буде 102 річниця:

Найперший відновлений парад відбувався 24 лютого 1992 року, командував парадом тогочасний начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії Антс Лаанеост.

Тоді учасники параду у синіх мундирах, бійці Кодукайтсе – майбутнього Кайтселійта, марширували на площі Свободи у столиці Естонії місті Таллінн.

Форму для першого з моменту відновлення незалежності Естонії військового параду збирали звідусіль – куртки були отримані зі Швеції, головні убори з Німеччини, решту шили з наявного матеріалу у Сілламяе.

Парад в Естонії у 1992 році

Зброю на параді 1992 року не видавали, основна причина – місцеве ополчення, що складалось із добровольців мали різноманітні зразки стрілецької зброї – від столітніх гвинтівок, до відносно сучасних мисливських рушниць. Оскільки не було єдиного озброєння, то вирішили здійснити парад без неї.

За чотири роки ситуація вже виправилась – на параді 1996 року військовослужбовці Сил оборони вже мали ізраїльські автомати Galil та одягнені у форму з камуфляжним патерном, у темно-блакитній формі старого зразка маршували юнаки з “Нооред коткад”.

На цьому параді вперше взяла участь військова техніка Сил оборони Естонії, це були радянські бронетранспортери, що перебували на озброєнні до початку 2000- років.

Парад в Естонії у 1996 році

В 2001 році площу Свободи в Таллінні, де традиційно відбувається військовий парад, замітало снігом, але не зважаючи на погані погодні умови військовий парад відбувся, у небо навіть піднявся гелікоптер естонських прикордонників.

Парад 2005 року став першим після вступу Естонії до НАТО. Тут же вперше продемонстрували придбані у Великої Британії броньовані автомобілі Mamba.

Тоді ж у військовому параді вперше взяли участь службові собаки прикордонників Естонії:

Парад в Естонії у 2005 році

В Естонії вважають, що військовий парад – це демонстрація народу збройних сил та готові, які готові його захищати.

Балтія Естонія Парад Світ