fbpx
В Естонії тривають маневри сил НАТО

В Естонії тривають маневри сил НАТО

Балтія Естонія Європа Навчання НАТО Світ США

В Естонії проходять маневри в рамках великомасштабних навчань США Defender Europe.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Повідомляється, що в Естонії почалися маневри в рамках серії Defender Europe, які є найбільшими навчаннями збройних сил США в Європі за останні 25 років.

Зокрема, на аеродромі Нурмсі і центральному полігоні Сил оборони Естонії відпрацьовується висадка американських десантників.

“Сьогодні, 6 травня, на аеродромі Нурмсі запланована висадка американських десантників”, – повідомляє пресслужба Сил оборони Естонії.

Напередодні ввечері на центральному полігоні Сил оборони Естонії відбулися навчання з використанням систем залпового вогню, в них брала участь 41-я бригада польової артилерії армії США.

Естонські військовослужбовці на маневрах Kevadtorm 1

Зазначається, що найбільша в історії країни висадка буде тривати до трьох годин. У ній братимуть участь сотні парашутистів, буде десантовано спорядження і важка техніка.

Крім того, 7 травня буде відпрацьована висадка 82-ї повітряно-десантної дивізії США на аеродром Нурмсі, а 8 травня пройде перекидання десанту на вертольотах з аеродрому на центральний полігон Сил оборони, йдеться у повідомлені.

Нагадуємо, що в Європі розпочинаються масштабні навчання Defender Europe 21 за участі 26 країн та близько 28 тисяч військових.

Десантники 82-й повітряно-десантній дивізії армії США розвантажують обладнання для багатонаціональної повітряно-десантної операції Swift Response на авіабазі Михайла Когальничану у Румунії

Метою навчань є формування оперативної готовності та взаємодії між союзниками та партнерами по Північноатлантичному Альянсу.

Ці та інші регулярні військові навчання – це маневри під керівництвом США, спрямовані на підвищення готовності та взаємодії із США, союзниками та силами партнерів.

DEFENDER-Europe 21 – це спільне багатонаціональне навчання, яке очолює командування армії США в Європі та в Африці. Ці навчання спрямовані на підвищення готовності та усвідомлення взаємодії між військовими США, НАТО та арміями-партнерами, щоб ми разом були готові відповісти на будь-яку загрозу, – сказав полковник Джозеф Скрокка, директор з питань зв’язків з громадськістю командування армії США в Європі та Африці.

 

Балтія Естонія Європа Навчання НАТО Світ США