fbpx
В ході повномасштабної російсько-української війни загинула 31 тисяча українських військових – Зеленський

В ході повномасштабної російсько-української війни загинула 31 тисяча українських військових – Зеленський

Війна з Росією Володимир Зеленський Втрати Україна

В ході повномасштабної російсько-української війни загинула 31 тисяча українських військовослужбовців.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на форумі «Україна. Рік 2024».

«31 тисяча українців військових загинула в цій війні. Не 300 тисяч, не 150 тисяч, що там бреше Путін зі своїм брехливим колом, але тим не менше, кожна ця втрата – це велика втрата для нас», – сказав президент.

Зеленський додав, що в ході бойових дій росіяни втратили загиблими близько 180 тисяч військових, разом з пораненими та зниклими безвісти – близько 500 тисяч.

«Я не знаю, скільки безвісти зниклих у них, і знаю, що до 500 у сумі з пораненими. Українців – 31 тисяча. І для нас це дуже боляче. Я не скажу, скільки поранених, тому що Росія буде знати, скільки людей пішло з поля бою, просто не скажу про це», – додав Зеленський.

Також президент заявив, що серед українських військових є безвісти зниклі, однак він не навів жодних цифр.

«Не буду гратися з цими цифрами. Не хочу. Чому? Тому що останній обмін показав, що ми будемо неточними з вами через те, що повернули кілька людей, вони були в списку безвісти зниклих», – сказав Зеленський.

Президент сказав про загиблих в окупації цивільних, однак точних даних президент не навів.

«І десятки тисяч на тимчасово окупованих територіях загиблих цивільних. Ми знаємо про десятки тисяч, я не знаю, скільки з них загинуло, вбито, замордовано, закатовано, скільки депортовано. Ви знаєте, є деякі списки, але ми не знаємо, скільки вони вбили наших цивільних. Не знаємо. Ми взнаємо, коли закінчимо з ними. І цією Росією», – сказав президент.

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року уряд Великої Британії розкрив свою оцінку втрат російських військ в ході війни з Україною.

За оцінками британців, приблизно 302 тисячі російських військовослужбовців були вбиті або поранені, і ще десятки тисяч дезертирували з початку повномасштабної війни.

При цьому, кількість загиблих найманців російських приватних військових компаній та найманців з інших країн не є чіткою.

Війна з Росією Володимир Зеленський Втрати Україна