fbpx
В МОЗ заговорили про обов’язкову військову підготовку для медиків

В МОЗ заговорили про обов’язкову військову підготовку для медиків

Медицина Навчання Україна

В МОЗ (Міністерстві охорони здоров’я) заговорили про обов’язкову військову підготовку для медиків, що отримують вищу освіту.

Про це поінформував міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє Укрінформ.

Пропонується, що випускники медичних університетів мають проходити військову підготовку на спеціалізованих кафедрах.

Пряма мова:

«Я впевнений, що випускники медичних університетів повинні проходити військову кафедру і повинні отримати відповідне звання, мати навички організації системи надання медичної допомоги в певних умовах. Тим більше, що ми знаходимося зараз у військових подіях, які відбуваються на сході країни», – сказав міністр.

Заняття з тактичної медицини з офіцерами 109-ї бригади ТрО

Щодо термінів реалізації запропонованого він не зазначив.

 

«Якщо ми кажемо про випускників, які вступили до інтернатури, то вони не призиваються на військову службу. Якщо ми кажемо про військову кафедру (в медичних вишах — ред.), то це слушне питання, ми почали цим займатися.», – додав міністр

Оскільки військові кафедри передбачають випуск молодших лейтенантів запасу, то для підготовки медиків у штатні армійські підрозділи у 2017-у році в Збройних Силах України було створено 205-й Навчальний центр тактичної медицини ЗСУ.

Новостворений Навчальний центр тактичної медицини Збройних Сил України першим в Україні навчає медичних фахівців ЗС України надавати домедичну допомогу пораненим і хворим бійцям за принципами та стандартами Північноатлантичного альянсу НАТО.

Перший експериментальний навчальний курс для здобуття кваліфікації «бойовий медик» розпочався наприкінці цієї весни 2017 року на базі 169-го Навчального центру Сухопутних військ «ДеснаW і триваі 16 тижнів.

Першим етапом у створенні Центру стало навчання кваліфікованого інструкторського персоналу за стандартами НАТО. Після цього випускники курсу застосовували здобуті навички на практиці в районі проведення АТО, у військових госпіталях, евакуаційних бригадах та безпосередньо на передовій. Сьогодні Центр вже готовий приймати курсантів та передавати досвід інструкторів.

Медицина Навчання Україна