fbpx
В ООН помітили загострення бойових дій на Донбасі

В ООН помітили загострення бойових дій на Донбасі

Війна на Донбасі Донбас ООН Російська агресія Україна

В ООН помітили загострення бойових дій на Донбасі з початку цього року.

Про це у середу заявив заступник речника генерального секретаря ООН Фарган Гак, пише Голос Америки.

У цей же період збільшилась кількість загиблих та поранених серед цивільного населення.

Організація Об’єднаних Націй констатували, що бойові дії в квітні майже досягли рівня, який спостерігався до оголошення режиму припинення вогню в липні 2020 року

Наші гуманітарні колеги розповідають, що кількість загиблих (у східній Україні – ред.) серед цивільного населення зросла у перші 5 місяців 2021 року, здебільшого через вибухи мін та інших вибухових елементів. У період від 1 лютого до 30 квітня, 12 людей було вбито і 25 осіб поранені, – зазначив заступник речника генсека ООН.

Він відзначив, що покращилась доставка гуманітарної допомоги та доступ гуманітарних працівників на непідконтрольні уряду території.

«Червоний хрест» доправив гуманітарну допомогу на окуповану частину Донбасу

При цьому він наголосив на суттєвому браку фінансування гуманітарних програм ООН для східної України.

Близько 3.4 мільйона людей у східній Україні потребують гуманітарної допомоги та захисту. Гуманітарні агенції потребують 168 мільйонів доларів для забезпечення освіти, продовольчої безпеки та підтримки засобів для існування, а також медичної та іншої невідкладної допомоги для 1.9 мільйонів найбільш вразливих людей. Потреба у допомозі фінансується лише на 16%.

Фарган Гак також наголосив, що 7 років активних бойових дій на сході України суттєво вплинули на життя понад п’яти мільйонів людей у Донецькій та Луганській областях.

Нещодавно на Донбасі контррозвідка СБУ затримала агента так званої «МДБ ДНР», який прикривався статусом партнера Управління Верховного комісара ООН.

У СБУ заявляють, що ця особа була завербована представниками так званого «міністерства державної безпеки ДНР», підконтрольного російським спецслужбам.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік обіймав на момент затримання посаду в одній з громадських організацій, яка є виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН з питань біженців.

Війна на Донбасі Донбас ООН Російська агресія Україна