fbpx
В Україні представили американський прилад спостереження та наведення

В Україні представили американський прилад спостереження та наведення

ОПК Світ Снайпінг Україна

В Україні представили американський прилад спостереження та наведення TiCAM 1000C розробки та виробництва фірми Thermoteknix під назвою ПС-04.

Про нього йдеться у пресрелізі Defense Express.

Хоча там він заявляється як «розроблений та виготовлений приватною компанією «Укрспецконсалтинг».

Він позиціонується як заміна ще радянського ЛПР-1 «Каралон-М», який почав поставлятися у війська 35 років тому та досі продовжує знаходитись на озброєння українського війська.

В листопаді 2014 року був представлений модифікований вітчизняний його варіант – автоматизований комплекс розвідки СН-4003 «Базальт-ЛПР», розроблений ДП «Оризон-Навігація» та ДП «Ізюмський приладобудівний завод».

Автоматизований комплекс розвідки СН-4003 «Базальт-ЛПР»

У 2017-у році один з таких комплексів був помічений в районі проведення антитерористичної операції на території Луганської області на одній з позицій українських армійців.

Призначений комплекс для навігаційного забезпечення і визначення координат точок (орієнтирів, цілей) на місцевості, щодо відгуків його експлуатації у військах наразі нічого не відомо.

Щодо реальних відгуків по роботі цього комплексу наразі нічого не відомо, тому висока ймовірність, що американський прилад має значно кращі характеристики.

TiCAM 1000C має денний та тепловізійний канали, лазерному далекоміру, модуль GPS та спеціальні алгоритми, які дозволяють після виміру дальності до цілі, а також напрямку та куту піднесення до неї, визначати її точні координати.

Визначення точної координати цілі за допомогою TiCAM 1000C

Прилад забезпечує виявлення техніки противника на відстані до 10 км у денному каналі та до 5 км через тепловізор, а людини на відстані 5 та 2 км відповідно.

Це дозволяє передати дані для знищення цілі різними засобами ураження, починаючи від звичайної артилерії, завершуючи високоточним далекобійним ракетним озброєнням, вести коригування вогню, чи використати його у якості інструменту для “другого номера” снайперської пари.

Також існує можливість вимірювання дальності між об’єктами за методом тріангуляції, для отримання детальної розвідувальної інформації.

TiCAM 1000C має герметичний, волого- та ударостійкий корпус, окрім того у ньому азотне наповнення для запобігання конденсації водяної пари.

ОПК Світ Снайпінг Україна