fbpx
В Європейському Союзі стурбовані можливими агресивними діями з боку РФ

В Європейському Союзі стурбовані можливими агресивними діями з боку РФ

Війна на Донбасі Європа Кордон Німеччина Російська агресія Росія США Україна Франція

В ЄС стурбовані військовою активністю поблизу українського кордону.

Про це повідомляє литовський суспільний мовник “LRT”.

Глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що із занепокоєнням стежить за даними про “російську військову активністі” поблизу території України.

Боррель написав про це в Твіттері після телефонного розмови 4 квітня з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Як зазначив Боррель, обговорення ситуації продовжиться на наступній раді глав МЗС країн ЄС. Дипломат в черговий раз заявив про підтримку з боку Брюсселя суверенітету і територіальної цілісності України в конфлікті з проросійськими сепаратистами в Донбасі.

В останні дні офіційні особи зі США та європейських країн неодноразово висловлювали стурбованість ситуацією в Донбасі і повідомленнями про пересування російських військових на кордоні з Україною.

Варто нагадати, що 2 квітня відбувся телефонна розмова між президентом США Джо Байденом і українським лідером Володимиром Зеленським, в ході якого глава Білого дому також запевнив Київ у підтримці Вашингтоном територіальної цілісності України.

У ЗМІ згадувалися дані про те, що Росія не вивела війська після закінчилися 23 березня військових навчань. У соцмережах почали з’являтися повідомлення, що Москва перекидає додаткові війська в Брянську, Воронезьку і Ростовську області, а також в анексувати Крим.

Також варто зазначити, що у спільній заяві міністерств закордонних справ Німеччини та Франції, що була оприлюдненому 3 квітня, йшлося про стурбованість зростанню напруженості на сході України.

“Ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, особливо, за пересуваннями російських військ і закликаємо сторони до стриманості і негайної деескалації”

Німеччина та Франція уважно спостерігають за переміщеннями російських військових на кордоні з Україною і закликають сторони до деескалації.

Війна на Донбасі Європа Кордон Німеччина Російська агресія Росія США Україна Франція