fbpx
Відправити флот та зброю: Конгресмени США закликають допомогти України

Відправити флот та зброю: Конгресмени США закликають допомогти України

Кордон Летальне озброєння Світ США Україна Україна-США Чорне море

Зосередження російських військ біля українського кордону підштовхує конгресменів Сполучених Штатів до закликів надати Україні більше зброї та розвідданих.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на лист до глави Білого дому, уривки з якого наводить оборонне видання США Defense News.

Конгресмени Майк Роджерс і Майк Тернер закликали президента Джо Байдена надати Україні більше зброї. Також закликали розгорнути військову присутність США в Чорному морі.

«У зв’язку з зосередженням російських військ на кордоні з Україною ми закликаємо вашу адміністрацію вжити негайних та швидких заходів для надання допомоги Україні у формі розвідувальної підтримки та зброї», – наголосили американські законодавці.

Вони також виступили із закликом розгорнути військову присутність Сполучених Штатів в Чорному морі для стримування російського вторгнення.

Конгресмен США Майк Роджерс

При цьому, конгресмени підкреслили, що адміністрація Байдена не може ігнорувати постійну загрозу міжнародному праву й територіальному суверенітету України з боку РФ.

Крім того, члени Конгресу Сполучених Штатів підкреслили необхідність розглянути можливість збільшення американської військової присутності у регіоні, щоби запобігти подальшому напруженню ситуації.

Конгресмени Майк Роджерс і Майк Тернер є високопоставленими членами Комітету з питань збройних сил. Також членами Підкомітету з питань стратегічних сил у Палаті представників Конгресу США.

Заклик пролунав після того, як міністерство оборони України заявило, що 90 тисяч російських військовослужбовців знаходяться недалеко від кордону.

Впродовж останнього тижня центральні американські ЗМІ повідомляли про нові зосередження російських військ неподалік кордону з Україною.

Фото на тему: ЗС РФ / Збройні сили Росії

Нагадаємо, у жовтні Міністерство оборони США закликало союзників і партнерів зняти обмеження для підтримки України летальною зброєю. Союзники США повинні розблокувати можливість купити необхідне їй озброєння, а також надавати зброю Україні в рамках військової допомоги.

Також у жовтні до України прибула третя заключна партія додаткової міжнародної безпекової допомоги з протитанковими керованими ракетами до комплексу «Javelin» від Сполучених Штатів.

Кордон Летальне озброєння Світ США Україна Україна-США Чорне море