fbpx
Військові Білорусі тренуються переходити на воєнний стан

Військові Білорусі тренуються переходити на воєнний стан

Білорусь Війна з Росією Сусіди

Білоруські військові тренуються переходити з мирного на воєнний стан.

Про це повідомили в міністерстві оборони Білорусі.

Зазначають, що відповідні тренування відбуваються в рамках перевірок рівня бойової та мобілізаційної готовності.

Готуються військові в Мінській комендатурі.

Перевірка мобілізаційної готовності в Білорусі, грудень 2022 Фото: Міноборони Білорусі

Основна мета тренувань – “перевірка знань військовослужбовців та оцінка їхніх дій при приведенні військової частини у вищі ступені бойової готовності”.

Нагадаємо, з 13 по 19 грудня в Білорусі проходила раптова перевірка боєздатності військ.

Під час цих заходів білоруські військові мали в найкоротші терміни висунутися у визначені райони, здійснити їхнє інженерне обладнання, організувати охорону та оборону. Також наводили переправи через річки Неман та Березина.

Білоруські військові під час навчань з формування річки. Грудень 2022. Білорусь. Фото: Міноборони Білорусі

Спочатку інженерні війська виконували свої задачі – облаштовували переправи через річки, а потім підрозділи механізованих бригад рухалися на визначені полігони.

Водночас продовжилося перекидання військової техніки з РФ в Білорусь. Зокрема на аеродром Мачулищі перекинули російський ДРЛВ А-50. Він перебуває там і зараз, одночасно з літаками МиГ31К ПКС Росії.

Модифікований винищувач МиГ-31К (бортовий номер "92 червоний") з підвішеною ракетою авіаційного ракетного комплексу «Кинжал». 2018 рік. Фото: ЗМІ РФ

Також 23 грудня стало відомо, що у Білорусь прибула партія зенітних ракетних комплексів “Тор-М2К” російського виробництва. Партію цього озброєння передали в рамках міжурядового договору про військово-технічне співробітництво Білорусі та Росії.

19 грудня Лукашенко заявив, що армія РБ вже поставила на бойове чергування російські ЗРК С-400 та оперативно-тактичні ракетні комплекси “Искандер”.

У ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ 28 грудня повідомили, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається стабільною, а ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Білорусь Війна з Росією Сусіди