fbpx
Військові розповіли про БТРи YPR-765, які застосовують на Бахмутському напрямку

Військові розповіли про БТРи YPR-765, які застосовують на Бахмутському напрямку

Бронетехніка БТР БТР M113 Війна з Росією Війна на Донбасі Військова допомога Донбас ЗСУ Україна

Військові Збройних Сил України розповіли про гусеничні бронетранспортери YPR-765, які вони застосовують на Бахмутському напрямку проти російських окупантів.

БТРи, які надійшли від закордонних партнерів України, активно застосовують українські штурмові підрозділи однієї з військових частин, яка тримає смугу оборони на Донбасі, пише АрміяInform.

За словами військових, в бойових умовах YPR-765 показав, що бойова машина допомагає ефективно боротися з російськими загарбниками.

Бронетранспортер успішно доставляє десант до необхідного місця, а також може евакуювати поранених з поля бою і відзначається високою прохідністю.

Українські військові кажуть, що ця бронетехніка проста і надійна: навіть при високій маневреності та крутих поворотах гусянка не злітає. Хоча таке, за їхніми словами, часто трапляється з БМП радянських часів.

“У порівнянні з бойовими машинами піхоти зразка радянського союзу, ці бронетранспортери значно маневреніші, простіші в управлінні, оснащені автоматичною коробкою передач, легкі в обслуговуванні.

Броня запросто витримує попадання великокаліберного кулемета та навіть гранатомета”, – розповів механік-водій з позивним «Лотос».

Ці гусеничні БТР надішли до України з Нідерландів у якості військової допомоги для захисту від повномасштабного російського вторгнення, яке розпочалося у лютому цього року.

YPR-765(PRI) – це бронетранспортер у базовій версії, він озброєний великокаліберним кулеметом Browning M2 калібру 12,7-мм. За потреби на БТР можна встановити автоматичний гранатомет МК19 калібру 40 мм.

Екіпаж складається із 3 людей. Окрім них машина вміщає 12 бійців десанту. Бронемашина створена на базі модифікованого варіанта американського гусеничного БТР М113А1.

У 2012 році збройні сили Нідерландів зняли із озброєння YPR-765. На початку 2022 року країна мала на зберіганні до 500 таких бронемашин.

За даними українського Генштабу, на Бахмутському та Авдіївському напрямках російські окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій. Це триває вже багато тижнів. Росіяни намагаються прорвати українську лінію оборони, там тривають запеклі стрілецькі бої та потужні артобстріли.

Бронетехніка БТР БТР M113 Війна з Росією Війна на Донбасі Військова допомога Донбас ЗСУ Україна