fbpx
Військові тренуються з системою SKIF

Військові тренуються з системою SKIF

28 бригада ЗСУ ЗСУ Навчання Україна

У військових частинах ЗСУ набуло широкого поширення навчання з використанням системи тактичної підготовки SKIF.

Про це повідомляє Український Мілітарний Портал з посиланням на Сухопутні війська ЗС України.

У 28 окремій механізованій бригаді пройшли навчання, під час яких використовували тренувальну систему тактичної підготовки.

Система SKIF максимально наближує тренування до умов реального бою. Тренування проводяться з використанням імітаторів та штатного озброєння і військової техніки.

Завданням бригади було здійснення оборони ділянки місцевості проти вдвічі більшого за кількістю противника.

За легендою навчань, після підготовки ділянки до оборони на бійців чекала холодна ніч, проведена за спостереженням за умовними ДРГ противника та безпілотними літальними апаратами, які здійснювали розвідку місцевості та намагалися визначити позиції оборонців.

На захисників чекав масштабний наступ вдвічі перевищуючого їх за кількістю умовного противника, але поставлену задачу було виконано відмінно і позиції були утримані успішно.

За допомогою системи SKIF ураження противника велось в умовах, максимально наближених до реальних, із відстаней, на яких, як правило і відбувається сучасне бойове зіткнення.

«Використання подібної системи у Сухопутних Військах є чудовим доповненням до стандартної практики тактичних навчань, та дає кожному бійцю можливість більш поглиблено вдосконалювати свої бойові навички та використовувати цей досвід під час виконання бойових завдань», – розповідають військові.

LASERTAG

Нагадаємо, у серпні 2020 року українську систему LASERTAG уперше випробували під час танкових двобоїв Збройних сил України.

Танкові взводи тоді були обладнані датчиками та лазерами, що фіксують попадання, вели умовні бої один з одним.

Тренувальна система LASERTAG – це імітатори стрільби та мішені для відпрацювання ураження різних цілей з танка.

За допомогою LASERTAG танкісти-навідники можуть підвищувати свою кваліфікацію, навчатися знаходити та уражати статичні або рухомі цілі на різній дистанції, здобувати навички взаємодії зі штатними приладами наведення та ураження, відпрацьовувати ведення вогню з гармати та кулемета танка.

28 бригада ЗСУ ЗСУ Навчання Україна