fbpx
Військові злочини окупаційної армії РФ. 28 лютого

Військові злочини окупаційної армії РФ. 28 лютого

Воєнні злочини Російська агресія Україна

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомляє, що станом на ранок 28 лютого внаслідок російського нападу на Україну мінімум 16 дітей загинуло, 35 — поранені. Загалом загинуло більше 350 цивільних осіб, і поранено понад 2000. 

Станом на 28 лютого 

🩸Пресслужба Міністерства енергетики повідомляє, що внаслідок нападу росіян на Україну понад 300 тисяч українців у 316 населених пунктах залишились без електропостачання. В Охтирці приблизно сто осель залишаються без газу, з водопостачанням теж перебої. У місцях, де відбуваються бойові дії можливі перебої з інтернетом та телефонним зв’язком.  

🩸В Охтирці внаслідок обстрілів поранено двох іноземних журналістів. Поранених привезли до полтавської лікарні, інформує Національна поліція Сумщини. За оцінками медиків, стан поранених — середньої тяжкості.  

🩸За інформацією Павла Кириленка, голови Донецької військово-цивільної адміністрації, росіяни обстріляли евакуаційний транспорт, який рухався у бік Волновахи. Постраждалих немає. 

🩸В дитсадок та магазин у Чернігові влучили два снаряди, повідомляє ДСНС в коментарі “Українській правді”. Також внаслідок цього обстрілу снаряд потрапив в багатоповерхівку, легко поранена одна жінка. 

🩸Внаслідок обстрілів на вулиці Кільцевій у Харкові  було зруйновано верхні поверхи двох житлових будинків, повідомляє ДСНС. Постраждало 8 цивільних осіб. 

Фото ДСНС:

  

🩸 За інформацією голови Сумської ОДА Дмитра Живицького, на нафтобазі неподалік від Охтирки на Сумщині внаслідок влучання снаряда трапилася пожежа. 

Відео: 

🩸Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що внаслідок обстрілу Харкова загинуло 9 людей, 37 — поранені. Мінімум троє постраждалих — діти.За словами голови Харківської обласної військової адміністрації, росіяни обстрілюють житлові квартали, де немає критичної інфраструктури та позицій ЗСУ.  

🩸 За інформацією мера Броварів Ігоря Сапожка, внаслідок авіанальоту постраждало шестеро осіб. 

Відео: 

Воєнні злочини Російська агресія Україна