fbpx
Військовий Росії зізнався про вбивства 64-ю бригадою мешканців Андріївки

Військовий Росії зізнався про вбивства 64-ю бригадою мешканців Андріївки

Війна з Росією Воєнні злочини ЗС Росії Київщина Україна

Журналісти знайшли солдатів, причетних до вбивств мирних мешканців у Київській області.

Російське видання «Важные истории» зателефонувало військовим РФ, які причетні до вбивств жителів села Андріївка Макарівського району Київської області.

Окупантів ідентифікували завдяки фотографіям.

Росіяни вкрали в пенсіонера смартфон, фотографувались на нього, а коли тікали з Київщини, то покинули телефон.

Пристрій врешті повернувся до свого власника, а журналісти змогли ідентифікувати учасників «фотосесій».

На фото — службовці 64 мотострілецької бригади (в/ч 51460) Данило Фролкін, Дмитро Данилов, Руслан Глотов та Іван Шепеленко.

Російські солдати: Данило Фролкін, Дмитро Данилов, Руслан Глотов та Іван Шепеленко

Судячи з оповідань місцевих, ці росіяни можуть бути причетні до грабежів, мародерства і навіть убивств.

«Важные истории» знайшли контакти всіх учасників «фотосесії» в Андріївці, поговорити з журналістами погодилися двоє: Данило Фролкін та Дмитро Данилов.

Розмова з Фролкіним. Про те, що вирушає на війну, дізнався 23 лютого, на шикуванні після святкового обіду. На питання про пограбування та мародерство Фролкін відповідає, що він та його товариші брали в місцевих будинках лише «якусь фігню»: пляшку вина чи пива, мангал, продукти. При цьому військовий не заперечує, що російські військові мародерствували в Андріївці. Фролкін, як і Данилов, каже, що нікого з мешканців Андріївки він не вбивав.

Вбиті російськими військовими в Андріївці. Верхній ряд: Антон Іщенко, Ігор Савран, Володимир Пожарніков, Руслан Яремчук, Євген Степанюк, Юрій Кравченя, Андрій Руденко. Нижній ряд: Вадим Ганюк, Віталій Кібукевич, Олексій Черковський, Ігор Єрмаков, Іван Рибицький, Євген Піскотін.

За кілька годин після першої розмови Данило Фролкін пропонує журналістці зателефонувати в месенджері по відео і просить включити запис:

«Я, військовослужбовець військової частини 51460, гвардії єфрейтор, Фролкін Данило Андрійович, зізнаюся у всіх злочинах, які я вчинив в Андріївці, у розстрілі цивільного населення, обкраданні цивільного населення, вилученні у них телефонів і в тому, що наше командування в х*й не ставить наших бійців, усю піхоту, що бʼється на передовій, на лінії фронту».

Командири 64-ї мотострілецької бригади РФ: Азатбек Омурбеков, Сергій Дмитренко, В'ячеслав Клобуков, Денис Романенко, Андрій Прокурат

Після цього Фролкін просить покарати командирів і розповідає, що заступник командира бригади підполковник Олександр Прокурат наказав розстрілювати людей.

Також Фролкін зізнався у вбивстві Руслана Яремчука, який нібито передавав координати російських військових.

Розмова з Даниловим. Той розповів, що спочатку, у січні 2022-го, його з товаришами по службі відправили до Білорусі «на навчання». Вже під час навчань багато хто, за його словами, «почав здогадуватися» про те, що їх можуть відправити в Україну. У лютому військовим оголосили про «спецоперацію».

Ліворуч — будинок родини Яремчуків у Андріївці, на подвір'ї якого розстріляли Руслана. Праворуч — Руслан із дружиною Оксаною

«Сказали, що зараз на три дні поїдемо на залякування. Спецоперація розпочалася, Луганськ із Донецьком зараз визнають народними республіками, їх включать до складу РФ, і ви поїдете звідти», – розповів російський окупант.

Повертатися на війну він не хоче, бо «там нічого робити», він «не в захваті від вторгнення, але не так, щоб негативно до нього ставився».

Знайдені у сараї тіла Ігоря Саврана та Володимира Пожарникова

Під час та після окупації в Андріївці, де до війни жили близько півтори тисячі людей, знайшли 13 мертвих тіл із кульовими пораненнями. За розповідями місцевих, у селі розстрілювали без суду та слідства, часом навіть не забираючи в полон та не допитуючи.

Війна з Росією Воєнні злочини ЗС Росії Київщина Україна