fbpx
ВМФ Росії отримав судно тилового забезпечення «Всеволод Бобров»

ВМФ Росії отримав судно тилового забезпечення «Всеволод Бобров»

ВМФ Росії Кораблі забезпечення Росія Світ Суднобудування Сусіди Флот

ВМФ Росії отримав судно тилового забезпечення «Всеволод Бобров».

Про це інформує Мілітарний.

Суднобудівний завод «Северная верфь» передав Військово-Морського флоту Росії судно тилового забезпечення проекту 23120 «Всеволод Бобров», повідомляє пресслужба ОСК. Після прийому судна, він почне підготовку до переходу в порт приписки – місто Севастополь в окупованому Криму.

«Всеволод Бобров» це друге судно проекту 23120, його заклали на заводі «Северная верфь» в 2013 році і спустили на воду в листопаді 2016 року.

Початок ходових випробувань планували на першу половину грудня 2020 року.

В результаті ходові випробування судна стартували у березні цього року. А на початок квітня завершився перший етап заводських ходових випробувань.

Головне судно проекту 23120 «Ельбрус» поповнило в 2018 році склад загону суден забезпечення Північного флоту.

Судна проекту 23120 призначені для транспортування, зберігання і передачі сухих вантажів на берег. Завдяки крановому обладнанню та системі динамічного позиціонування судно може виконувати вантажні операції біля необладнаних причальних стінок і у відкритому морі.

Водотоннажність судна становить 9500 тонн, довжина корпусу – 95 метрів, ширина – 22 метри, осадка – 9 метрів. Швидкість – 18 вузлів, дальність плавання – 5000 миль, автономність – 60 діб.

Судна цього проекту здатні виконувати функції буксирів і приходити на допомогу кораблям і суднам, що зазнали лиха. Також їх оснащують водолазним комплексом з барокамерою. Льодовий клас Arc4 дозволяє рухатися в арктичних широтах без криголамної підтримки.

Нагадуємо, що на базі Чорноморського флоту, 17 червня 2021 року, пройшла церемонія прийому до складу російського флоту нового великого гідрографічного катера проекту 23040Г «Борис Слободник».

Гідрографічний катер проекту 23040Г «Борис Слободник» побудований АТ «Завод Нижегородський Теплохід», він став четвертим судном цього проекту, який побудований для російського флоту.

ВМФ Росії Кораблі забезпечення Росія Світ Суднобудування Сусіди Флот