fbpx
ВМФ США отримав для тестів винищувачі F/A-18 Block III

ВМФ США отримав для тестів винищувачі F/A-18 Block III

Boeing F/A-18 Hornet Авіабудування Авіація Винищувач ВМФ США Світ США

Компанія Boeing поставила ВМФ США перші два нові винищувачі F/A-18 Block III Super Hornet.

Про це повідомляє компанія Boeing.

Один літак переданий в одномісній версії «E», другий – у двомісній «F».

ВМФ США проведуть випробування на придатність літаків до застосування на борту авіаносців, протестують всі компоненти бойової системи нової версії, а також ознайомлять пілотів з новим обладнанням.

Контракт на проведення модернізації початкової партії з 4 винищувачів був підписаний з Boeing командуванням авіаційних систем ВМФ США в березні 2018 року. Вартість угоди становить 73,2 млн дол.

F/A-18 Block III Super Hornet. Boeing

У березні 2019 року ВМФ США уклали з Boeing трирічний контракт на серійне виробництво і поставку 78 нових винищувачів F/A-18 Block III Super Hornet (61 од. F/A-18E і 17 од. F/A-18F). Вартість контракту може скласти до 4,04 млрд дол.

На початку червня нова модифікація винищувача F/A-18 Block III Super Hornet вперше піднялася в небо.

Block III

Конфігурація Block III відрізняється рядом поліпшень, включаючи розширені можливості застосування в мережевому просторі, велику дальність польоту шляхом застосування конформних паливних баків, знижену радіолокаційну сигнатуру, вдосконалену кабіну з новим сенсорним дисплеєм розміром 10х19 дюймів і поліпшену систему зв’язку.

Передбачається, що версія Block III буде оснащена вдосконаленою РЛС з активною антеною решіткою з електронним скануванням AN/APG-79 компанії Raytheon, авіонікою наступного покоління, інфрачервоною системою пошуку і супроводу Block II (IRST), інтегрованої бортовою системою РЕБ IDECM (Integrated Defensive Electronic Counter Measures).

РЛС AN/APG-79

Тривалість експлуатації винищувача також буде збільшена з 6000 до 10000 льотних годин.

Також передбачається, що буде поліпшено двигун F-414-400 компанії General Electric.

Двигун F-414-400 компанії General Electric

Крім поставки нових винищувачів, Boeing виконає модифікацію перебувають на озброєнні літаків версії Block II для продовження терміну їх служби та інтеграції нових можливостей.

Очікується, що застосування першої ескадрильї «Супер Хорнет» версії Block III почнеться в середині 2023 року.

Планується сформувати дві ескадрильї, укомплектовані літаками Block III нового виробництва та з Block II які пройшли модернізацію Block II, літаки увійдуть до складу авіаносних авіакрил США (CVW – Carrier Air Wing) до 2027 року.

Boeing F/A-18 Hornet Авіабудування Авіація Винищувач ВМФ США Світ США