fbpx
ВМС отримали на баланс недобудований штаб

ВМС отримали на баланс недобудований штаб

Будівництво ВМС України Одеса

ВМС ЗС України отримали на баланс недобудований штаб Командування з низкою супутніх об’єктів.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Передача відбувається відповідно до розформування територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь.

Відтепер Командування ВМС ЗС України самостійно контролюватиме будівництво об’єктів для свої потреб, за для чого у його структурі створено Управління капітального будівництва.

Наказую передати об’єкти незавершеного будівництва згідно з додатком до наказу з балансу Міністерства оборони України на баланс військової частини А0456, – йдеться у Наказі Міністра оборони.

Також було опубліковано перелік об’єктів незавершеного будівництва, які передаються ВМС України:

Всі ці об’єкти – це старі корпуси Вищого об’єднаного командно-інженерного училища ПВО, яке було розформовано у 1993 році, а згодом реорганізовано у факультет тилу Одеського інституту Сухопутних військ, що у 2016 році передали під штаб Командування ВМС ЗС України.

Роботи з проведення тендерів, а також контролю за виконанням робіт було покладено на Головне квартирно-експлуатаційне управління Збройних Сил України.

У 2017 році на реконструкцію та будівництво комплексу штабу було виділено 150 млн гривень та очікувалось, що впродовж 2 років у декілька етапів роботи будуть завершені.

Проте через недобросовісність будівельників роботи декілька разів зупинялись і зі старим підрядником Міністерство оборони розірвало угоду, згодом зайшов новий, але темпи будівництва не пришвидшились.

У грудні 2019 року з’явилась інформація про наміри перевести Штаб Командування ВМС ЗС України може переїхати з приміщення Оперативне командування «Південь», де базується з 2014-го року, в намети на території недобудованого штабу.

Через розголос тоді ці плани не втілились і військові моряки залишились у приміщення ОК «Південь», але будівництво штабу так і не було завершено.

Будівництво ВМС України Одеса