fbpx
ВМС Південної Кореї отримали тральщик Namhae

ВМС Південної Кореї отримали тральщик Namhae

Азія ВМС Південної Кореї Південна Корея (Республіка Корея) Світ Суднобудування Тральщик Флот

Військово-морські сили Республіки Корея отримали корабель протимінної оборони Namhae (MSH-575).

Про це інформує Мілітарний.

ВМС Південної Кореї, 23 листопада, ввели у експлуатацію свій тральщик Namhae, який є 4-м судном класу Yangyang, повідомили у місцевих ЗМІ.

Namhae (MSH-575) є першим із трьох додаткових тральщиків, які були замовлені військово-морськими силами країни для підвищення своїх можливостей протимінної оборони.

Поповнення новими тральщиками відбулося через понад 15 років з моменту введення в експлуатацію останнього корабля класу Yangyang в 2004 році з попереднього замовлення.

Корабель планується почати активно експлуатувати з лютого 2022 року після проходження процесу електрифікації та оцінки оперативних можливостей.

Хоча нові тральщики використовують той самий корпус, що й попередні судна, вони оснащені оновленими датчиками та обладнанням, які відображають сучасні тенденції.

Водотоннажність тральщиків класу Yangyang – близько 700 тонн, довжина – 60 метрів, ширина – 10,5 метра. Корпуси кораблів виготовлені із армованого скловолокном пластику (FRP). Кораблі розвивають швидкість до 15 вузлів. Дальність плавання – 2970 морських миль.

Namhae оснащений гідролокатором змінної глибини, інтегрованим в систему магнітно-акустичного пошуку мін. Крім того, на тральщику є комплект багатопроменевого сонара бокового огляду SeaView400M .

Також на борту тральщика розміщуються два безпілотні підводні апарати Pluto від Gaymarine, а також дистанційно керовані пристрої для підриву мін.

Озброєння складається з 20-мм артустановки Vulcan та кулеметів 7,62-мм, які можуть бути використані для підриву мін на поверхні води.

Рятувальне судно субмарин «Ganghwado» (ARS-II). Жовтень 2021. Фото: ВМС Республіки Кореї

У жовтні, Південна Корея спустила на воду нове допоміжне рятувальне судно класу ARS-II, здатне проводити рятувальні операції у відкритому морі незалежно від погодних умов. Церемонія спуску на воду судна, який отримав назву Ganghwado, пройшла на верфі Okpo компанії Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. на південному острові Кодже.

Азія ВМС Південної Кореї Південна Корея (Республіка Корея) Світ Суднобудування Тральщик Флот