fbpx
Вночі 14 травня українські сили знищили 25 безпілотників та 3 крилаті ракети

Вночі 14 травня українські сили знищили 25 безпілотників та 3 крилаті ракети

Shahed-131 Shahed-136 Війна з Росією Командування Повітряних Сил ЗСУ Ракетний удар Тернопільщина Україна Харків Харківщина

Окупанти застосували для ударів по території України в ніч на 14 травня ударні дрони “Shahed-136/131”, ракети “Калібр” та крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55, які запускали з літаків стратегічної авіації Ту-95мс.

Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Протягом нічної атаки знищено 3 крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів“, – зазначили в повідомлені.

Уточнили, що вдалося знищити 18 дронів камікадзе “Shahed-136/131”, а також один БпЛА “Ланцет”, два розвідувальних безпілотники “Орлан-10”, тип ще чотирьох БпЛА уточнюється.

Інфографіка Командування ПС ЗСУ, 14 травня 2023

Під час нічної атаки у Тернополі зафіксовано влучання у складські приміщення, які належать комерційним підприємствам та релігійній організації. На місці здійнялася пожежа.

В обласній адміністрації повідомили про осколкові поранення двох цивільних осіб, вони були доправлені в лікарню.

Також о 5:00 ранку голова Тернопільської ОВА Володимир Труш повідомив про влучання крилатих ракет.

Наслідок ракетного удару по Тернополю 14 травня 2023. Фото: Офіс Президента

Спеціалісти прибули на місце події та зафіксували руйнацію двох та пошкодження дванадцяти дачних будинків. Пожежу, яка виникла на місці – одразу ліквідували“, – додав він.

Також уламками ракет було пошкоджено торгові та господарські об’єкти та дев’ять вантажних автомобілів. Постраждалих немає.

Крім того, ракетного удару було завдано по Харкову та селищу Золочів Богодухівського району області. Ймовірно російські війська застосували ЗРК С-300.

В обласному центрі було пошкоджено об’єкт транспортної інфраструктури, будівлю гуртожитку та багатоквартирний житловий будинок.

У Золочеві дві ракети влучили в землю між житловими будинками. Внаслідок удару вибито вікно та зруйновано два гаражі, обійшлося без постраждалих.

Нагадаємо, 13 травня став “чорним днем” для російської авіації – окупанти втратили одразу чотири літальні апарати.

Shahed-131 Shahed-136 Війна з Росією Командування Повітряних Сил ЗСУ Ракетний удар Тернопільщина Україна Харків Харківщина